Personalul și pacienții celui mai mare spital din Mariupol au fost luați ostatici de trupele rusești.

Citeste si: Ce amendă a primit jurnalista rusă care a protestat în direct la TV

„Am primit informații că armata rusă a capturat cel mai mare spital al nostru și ne folosesc pacienții și medicii ca ostatici.
Putem confirma această informație, confirmată, de asemenea, de guvernatorul regiunii Donețk.

Am primit informații că sunt 400 de oameni acolo”, a spus viceprimarul din Mariupol.

Un spital de pediatrie și maternitatea au fost bombardate

Un raid aerian rusesc a devastat, miercurea trecută, spitalul de pediatrie şi maternitatea din oraşul Mariupol, încercuit şi asediat de armata rusă.

Citeste si: Trei jurnaliști au fost uciși, iar mai bine de 30 au fost răniți în Ucraina de la începutul conflictului armat

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Trei persoane au fost ucise, inclusiv o fetiţă”, a anunţat într-o postare pe Telegram Primăria din Mariupol. Conform unui ultim bilanț, peste 2.500 de oameni au fost uciși în Mariupol.

Un spital oncologic din Nikolaev a fost distrus

Trupele ruse au bombardat un spital regional de oncologie din oraşul Nikolaev, sudul Ucrainei, a declarat pe Facebook directorul Autorităţii Regionale de Sănătate a oraşului, Maksym Beznosenko, conform BBC. 

Citeste si: Mesaje anti-război la talk-show-ul unuia dintre cei mai loiali propagandiști ai Kremlinului

„Doar un nebun îi poate ataca pe cei slabi.

Acei oameni slabi sunt pacienţii noştri. Chiar acum, aceşti monştri au bombardat spitalul de oncologie. Un spital care oferă îngrijiri pacienţilor bolnavi de cancer din toată regiunea Nikolaev",  a spus el.

Citeste si: Cum își trăiesc viața de zi cu zi ucrainenii din orașele ocupate de armata rusă. Care sunt mesajele care se aud zilnic la radio: "Trăim într-un coşmar şi nu ştim când se va termina acest vis nenorocit"

„Dacă ura împotriva inamicului se uneşte- suntem deja cea mai unită naţiune din lume. Dacă Rusia vede pacienţii bolnavi de cancer ca pe un adversar egal care reprezintă o ameninţare- nu este doar bolnavă, ci se află deja în agonie. Şi acesta este singurul lucru asta ne poate înveseli în astfel de circumstanţe”,

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si