Palatul Regal blegian a confirmat că două case vor fi puse la dispoziția a trei familii ucrainene. Una dintre acestea se află în Bruxelles, iar cealaltă în regiunea sudică a Valoniei. 

Un purtător de cuvânt al Palatului Regal a declarat pentru BBC că regele Philippe a fost cutremurat de mărturiile pe care le-a auzit la întâlnirea cu ucrainenii, majoritatea femei și copii, în timp ce vizita un centru din Bruxelles, miercuri.

Decizia de a găzdui a fost anunțată la scurt timp după vizită. 

Familia regală a Belgiei a ajutat mereu pe cei în nevoie 

Nu este pentru prima dată când familia regală a Belgiei își arată solidaritatea cu cei aflați în nevoie. Vara trecută, mai multe persoane care și-au pierdut casele în cele mai grave inundații din ultimele decenii din țară au fost, de asemenea, invitate să stea în casele deținute de cuplul regal. 

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații după întâlnirea cu președintele Estoniei. "Prezența militară a Rusiei în Belarus are implicații pe termen mediu și lung"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

O altă clădire situată chiar în afara Bruxelles-ului va fi, de asemenea, pusă la dispoziție pentru a servi drept locuință colectivă, dacă va fi nevoie de mai mult spațiu. 

Peste 200.000 de refugiați ucraineni în următoarele săptămâni

Până în prezent, peste 10.000 de refugiați ucraineni s-au înregistrat în Belgia și au primit protecție internațională temporară și un statut care le permite să locuiască și să lucreze în Belgia timp de un an. 

Citeste si: Un copil de 11 ani din Ucraina a mers la voluntari și a cerut o armă pentru a lupta împotriva soldaților ruși: „Nu-l certa pe Erou”

Autoritățile belgiene estimează că 200.000 de ucraineni vor sosi în Belgia în următoarele săptămâni. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si