Armata rusă începe să își intensifice atacurilor asupra obiectivelor civile. ''Vedem o creştere a loviturilor asupra infrastructurii civile, asupra ţintelor civile'', a afirmat o înaltă oficialitate americană de la Pentagon.

Citeste si: Mii de ucraineni îngenunchiați în fața convoaielor cu soldații uciși

În același timp, moralul trupelor ruse din unele zone ale frontului au scăzut, iar Rusia ia în considerare aducerea de trupe suplimentare provizorii în Ucraina.

Citeste si: Zelenski, mesaj pentru mercenarii care se alătură forțelor ruse: „Va fi cea mai proastă decizie din viața ta”

Armata rusă țintește din ce în ce mai multe clădiri civile

''Aşadar, după trei săptămâni (de la începerea invadării Ucrainei), ei încă sunt capabili să-şi menţină forţa în teren, dar nu fără dificultăţi. După trei săptămâni, îi vedem că încep să se gândească la reaprovizionare din alte părţi, inclusiv la sprijin pentru personalul militar. Şi ştiţi, după ce au trecut două săptămâni, am văzut cum fac apel la luptători străini, ceea ce a fost de asemenea o evoluţie interesantă'', a afirmat reprezentantul Pentagonului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Infernul din Mariupol: Morții sunt îngropați în Parcul din centrul orașului sau prin curțile oamenilor

În zona orașului Odesa s-a observat activitatea unei nave rusești, dar nu a dat niciun semn de atac.

''Nu suntem siguri ce intenţionează să facă, ce se pregătesc să facă'', a mai spus demnitarul american, potrivit Agerpres, care citează DPA.

Bombardamentele au continuat și noaptea trecută în Ucraina

În cea de- a 23-a zi a războiului, contraatacurile ucrainene și problemele logistice au încetinit considerabil ofensiva Rusiei, potrivit unei evaluări militare britanice.

Citeste si: Un ucrainean în vârstă de 37 de ani a fost prins în timp ce încerca să treacă granița ilegal. Bărbatul se ascundea într-o cutie de jucării

Bombardamentele rusești au terorizat marile orașe ucrainene. Mariupol, unde a fost distrus un teatru în care se adăposteau oameni, se transformă în ruine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si