"China susține respectarea suveranității și integrității teritoriale a tututor statelor și respectă obiectivele principale ale Cartei ONU, acordând importanţă preocupărilor legitime de securitate ale tuturor statelor, sprijinind toate eforturile care conduc la soluţionarea paşnică a crizei şi promovând negocierile de pace şi relaxarea situaţiei umanitare”, a spus Zhao.

Citeste si: Dialogul cutremurător dintre un soldat rus aflat pe front în Ucraina şi mama sa. Care sunt problemele cu care se confruntă armata lui Vladimir Putin: "Mănânci normal? Da, jefuim casele oamenilor" 

„Poziţia Chinei este legitimă, corectă, obiectivă şi incontestabilă”, a subliniat el.

„Unii oameni din SUA au răspândit dezinformare pentru a calomnia şi a pune presiune asupra Chinei, o atitudine extrem de iresponsabilă şi nu va ajuta la rezolvarea problemei. China se opune ferm şi nu va accepta niciodată acest lucru”, a mai spus oficialul chinez.

Mesajul transmis de Volodimir Zelenski mamelor soldaților

„SUA ar trebui să reflecteze serios asupra rolului său în criza ucraineană, să-şi asume responsabilităţile cuvenite şi să ia măsuri concrete pentru a uşura situaţia şi a rezolva problema, mai degrabă decât să alimenteze conflictul şi să îl transfere către alţii”, a continuat el.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Nicolae Ciucă: ”141 de state au votat pentru rezoluția de condamnare a agresiunii ruse și doar 5 au votat împotrivă!”

Zhao a mai precizat că Ucraina are nevoie de hrană mai degrabă decât de arme, spunând că asistența militară nu va aduce pacea.

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj emoționant pentru mamele soldaților din Rusia. Președintele din Ucraina le atenționează pe femei să nu își lase copiii în război.

Citeste si: Peste 14.000 de soldați ruși au fost uciși și 450 de tancuri doborâte

Președintele din Ucraina este din ce în ce mai activ pe paginile de socializare. De această dată,  Volodimir Zelenski  a ținut să le adreseze un mesaj femeilor din Rusia care au copiii gata de război. Liderul le cere acestora să nu îi lase pe tineri să se implice în atacurile din țara vecină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si