Adevărate lupte se duc în magazinele din Rusia pentru zahăr. Rafturile sunt golite de acest produs în majoritatea locurilor, iar acolo unde stocurile sunt refăcute, oamenii se înghesuie să cumpere cât mai mult, de teamă că nu vor mai găsi. 

Sancțiunile aplicate Rusiei își fac deja efectul

Imagini din magazinele rusești au fost distribuite pe rețelele sociale din Vestul Europei, deoarece în Rusia Facebook, Instagram și Twitter au fost interzise.

Publicarea lor este o dovadă a faptului că sancțiunile impuse Rusiei își fac deja efectul și în societate, nu doar în cercurile înalte, deși chiar și rușii de rând vor să ascundă acest lucru.

Citeste si: China este de părere că SUA ar trebui să ia măsuri, în loc să alimenteze conflictul

Bărbații care stăteau la coadă la un magazin, să ia zahăr, îl amenință chiar pe cel care îndrăznește să-i filmeze.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Care sunt condițiile lui Putin pentru oprirea războiului în Ucraina. A spus totul într-o convorbire telefonică

"Dacă ne mai filmezi, îți spargem camera!", se aude pe filmare.

Ministrul rus de Externe susține că țara este pregătită să facă față sancțiunilor

Analiștii de politică externă observă că Rusia intră galopant într-o criză alimentară, deși, de la Kremlin, Ministrul rus de Externe, Sergey Lavrov, anunță că țara este pregătită să facă față sancțiunilor impuse prin producție internă.

Citeste si: Soldații ruși sunt demoralizați și se împușcă în picior pentru a pleca acasă

Agenția de presă Reuters transmite că mai multe nave încărcate cu cantităţi uriașe de zahăr, se îndreaptă în acest moment spre Rusia, unde rafturile magazinelor s-au golit.

Ar fi vorba despre aproape 200.000 de tone de zahăr brut din Brazilia, dublu faţă de cât importa, în mod normal Rusia într-un an întreg, semn că rușii își fac stocuri.

Cozi la restaurantele fast food

Lanţul american de tip fast-food McDonald's a anunţat marţi decizia de a închide temporar cele 850 de restaurante ale sale din Rusia şi de a-şi suspenda toate operaţiunile în această ţară.

În ultimele ore de funcționare, s-au creat cozi uriașe la restaurantele de tip fast-food din Moscova sau Sankt-Petersburg. Un bărbat s-a legat cu cătușele de ușa unui McDonald's în semn de protest.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Ce condiție a pus Rusia pentru o eventuală întâlnire între Putin și Zelenski

El afirmă că închiderea temporară a restaurantului reprezintă o încălcare a drepturilor, mai ales pentru că va rămâne fără mâncarea pe care a consumat-o toată viața. 

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si