Volodimir Zelenski nu o să fie nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. Nimeni nu se aștepta ca ucraineanul să nu primească acest premiu. Utilizatorii rețelelor de socializare au fost entuziasmați la vestea că Volodimir Zelenski ar putea primi prestigioasa distincție.

Citeste si: Rușii încearcă să îi înfometeze pe locuitorii din Mariupol pentru a se preda

Directorul Norvegian Nobel Institute, Olav Njolstad, a declarat pentru agenția rusă TASS că instituția nu a recepționat scrisoarea prin care este solicitată nominalizarea liderului de la Kiev, transmite Știri.md

cu referire la realitatea.md.

Potrivit lui Olav Njolstad, ultima zi pentru înscrierea candidaților a fost 31 ianuarie 2022, iar institutul nu poate prelungi termenul.

Citeste si: VIDEO- Război Rusia-Ucraina, ziua 26. Ucraina refuză să cedeze orașul Mariupol, noi bombardamente în vestul țării, la Rivne

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Comitetul Nobel din Norvegia nu a recepționat scrisoarea la care vă referiți. Dacă vorbim la general, nu putem prelungi termenul de nominalizare a candidaților la Premiul pentru Pace. Acesta a expirat pe 31 ianuarie, dar membrii Comitetului au dreptul să înainteze candidați până la prima întâlnire formală anuală.

În acest an ea s-a desfășurat pe 28 februarie”, a declarat Njolstad, potrivit știrimd.

Ce a fost Zelenski înainte de a deveni președinte

Zelenski a devenit președinte în urmă cu trei ani, cu promisiuni mărețe că va pune punct războiului cu separatiștii susținuți de Moscova.

de ce nu primește zelenski premiul nobel pentru pace

Ucraineanul Volodimir Zelenski.

[Sursa foto: Facebook]

Situația nu a fost chiar așa, iar lucrurile nu au mers conform planului.

Totul s-a înrăutățit în ultima vreme, iar la final Rusia a invadat Ucraina.

Ucraineanul a devenit celebru în urma rolului pe care l-a avut în comedia TV „Sluga poporului”. El a jucat rolul unui profesor de istorie, care devine președinte după ce un elev îi publică o tiradă anticorupție care devine virală.

Povestea politică a lui Volodimir Zelenski a început în ajunul Anului Nou, când acesta si-a anunțat candidatura la prezidențiale.

Citeste si: Leul Simba, mascota orașului Zaporojie, a fost adus în România

„Dragi ucraineni, promit să candidez la președinția Ucrainei și îmi îndeplinesc imediat promisiunea: candidez la președinția Ucrainei. Hai, s-o facem împreună! La mulți ani! Vă felicit, veți avea un nou slujitor al poporului!”, a declarat acesta la vremea respectivă.

Fanii bărbatului au crezut prima dată că este doar o glumă. Apoi acest lucru s-a dovedit a fi realitate. Acum Volodimir Zelenski se confruntă cu forțele Rusiei, care nu dă nici un semn de încetare a bombardamentelor asupra Ucrainei.

Citeste si: Planeta este în pericol de încălzire globală! Secretarul general al ONU: „Mergem cu ochii închişi spre o catastrofă climatică”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si