Avem un ultimatum cu puncte în el. Urmaţi-l şi apoi noi vom pune capăt războiului. Ucraina nu poate accepta niciun ultimatum din partea Rusiei ”, a declarat președintele ucrainean.

Bombardamente în Kiev și Sumî

Cel puțin opt oameni au murit în Kiev după ce rachetele rusești au căzut într-o zonă rezidențială și peste un centru comercial. Este alertă de securitate în Sumî, unde exploziile ar fi afectat o centrală chimică, de unde a avut loc o scurgere de amoniac.

Citeste si: Zelenski nu va fi nominalizat la Premiul Nobel pentru pace. De ce nu a convins Președintele Ucrainei

Totodată, a expirat ultimatumul dat de trupele rusești administrației orașului Mariupol. Primarul și aleșii locali erau somați să predea controlul portului de la Marea Azov.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor ”, a declarat Irina Vereșciuc, vicepremierul Ucrainei.

Ziua 26 de război

Ucraina refuză să cedeze orașul Mariupol, dar noi bombardamente au loc în vestul țării, la Rivne.

Ucraina a respins un ultimatum primit din partea armatei ruse de a depune armele şi de a preda oraşul Mariupol. A existat o pauză de 24 de ore în bombardamente în majoritatea orașelor, duminică, însă la Kiev mai multe explozii au ucis cel puțin patru oameni.  

Citeste si: VIDEO Trupele ruse au dispersat violent cu grenade paralizante şi focuri de armă protestul locuitorilor din Herson

Conducerea Ucrainei  a refuzat să predea orașul Mariupol, respingând un ultimatum al Rusiei de a renunța la oraș până la data limită de 05:00, ora Moscovei (ora 4, ora României).

Duminică, a existat o  scurtă pauză de 24 de ore  în bombardamentele Rusiei în majoritatea orașelor din Ucraina. Dar la Kiev, au căzut mai multe obuze care au ucis cel puțin patru oameni.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si