Luni, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, s-a aflat într-o vizită de lucru la Chişinău, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Citeste si: Volodimir Zelenski: Ucraina nu acceptă niciun ultimatum din partea Rusiei

Polonia a primit cel mai mare număr de refugiați din Ucraina, peste 2,1 milioane de oameni de la începutul războiului, în urmă cu aproape o lună.

Nu este clar câți refugiați au rămas în Polonia, deoarece se crede că mulți dintre ei au călătorit mai departe spre alte țări.

Citeste si: Joe Biden: Rusia are în vedere folosirea armelor chimice în Ucraina

În vizita la Chișinău, Andrzej Duda a anunțat că Polonia oferă Republicii Moldova 20 de milioane de euro pentru a gestiona criza refugiaților și impactul războiului din Ucraina.

Care este programul vizitei lui Andrzej Duda la București

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, președintele Andrzej Duda va fi primit la Palatul Cotroceni la ora 16.00, iar la finalul discuțiilor cei doi șefi de stat vor susţine declaraţii de presă comune. Programul vizitei este, potrivit presidency.ro:

- Primire în Holul de Onoare și fotografie oficială
- Convorbiri tête-à-tête
- Convorbiri oficiale
- Declarații de presă comune 

Președintele Poloniei a primit refugiați în palatul prezidenţial şi palatul Belvedere din Varşovia 

Preşedintele polonez Andrzej Duda a anunțat că doreşte să găzduiască refugiaţi ucraineni în camere ale reşedinţelor sale oficiale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Iniţiativa îi aparţine soţiei liderului polonez, Agata Kornhauser-Duda, care a insistat să se pună la dispoziţia refugiaţilor refugiaţilor timp de mai multe zile.

Citeste si: Scenarii plauzibile care pot duce la un armistițiu între Rusia și Ucraina. Au trecut 26 de zile de la declanșarea războiului dintre cele două țări

Pe lângă palatul prezidenţial şi palatul Belvedere din Varşovia, şeful de stat polonez mai are la dispoziţie patru reşedinţe, dintre care una la Hel, la nord de Gdansk, şi una la Wisla.

Președintele Joe Biden va merge în Polonia

Președintele Joe Biden va călători vineri în Polonia pentru a discuta răspunsul internațional la invazia Rusiei în Ucraina.

Citeste si:  Ucrainenii au creat o aplicație prin care pot transmite unde se află trupele ruse

Activitatea diplomatică intensă a lui Andrzej Duda din aceste zile poate fi privită ca o pregătire a întâlnirii cu Joe Biden.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Pe data de 11 martie,  vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a venit în România pentru a discuta despre întărirea Flancului Estic.

Citeste si:  "Iadul pe pământ". Cadavrele sunt lăsate pe străzi, iar bolile se răspândesc

Activitate diplomatică intensă în România și Europa de Est

În martie, şeful statului, Klaus Iohannis, a primit la Palatul Cotroceni mai mulţi lideri europeni- preşedintele Estoniei, Alar Karis, prim-ministrul spaniol, Pedro Sanchez, preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, ministrul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale al Republicii Italiene, Luigi Di Maio.

Citeste si: România așteaptă vizita președintelui Poloniei

De asemenea, şeful statului împreună cu premierul Nicolae Ciucă au efectuat o vizită la Chişinău, unde au avut convorbiri cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi cu prim-ministrul Natalia Gavriliţa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si