Un adolescent a fost lovit, marți, la nivelul capului de elemente de construcție, când era pe strada Nicolae Beldiceanu din Capitală, în timp ce era valabilă avertizarea cod galben de vânt puternic. Oamenii care au văzut incidentul au sunat imediat la 112.

Copilul a fost transportat la spital cu traumatism

Echipaj SMURD care a intervenit a transportat copilul la Spitalul Grigore Alexandrescu cu un traumatism nivel mediu, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov. 

Bucureștiul, dar și alte zece județe se află sub cod galben de vânt puternic până în această seară la ora 20:00.

Citeste si: Când se schimbă ora 2022? România trece la ora de vară în scurt timp

Rafalele de vânt vor ajunge și la 65 de kilometri la oră. 

Vântul a provocat pagube

Autorităţile din București au intervenit, marți, în 22 de cazuri în care copacii au căzut peste maşini sau pe șosea, în urma alertei meteo cod galben de vânt.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Incendiu în București. Acoperișul unui magazin din Calea 13 Septembrie a luat foc/A fost emis un mesaj RO-Alert/Pompierii intervin, oamenii au fost evacuați

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov anunță că, până la ora 15.00, a gestionat 42 de intervenții generate de fenomenele meteo, respectiv 22 copaci căzuți pe autoturisme şi carosabil, 6 elemente de tablă desprinse din acoperișul locuințelor și 14 alte situații: tencuială căzută de pe fațada clădirilor, elemente ornamentale desprinse de la balcoane sau panouri publicitare desprinse.

Citeste si: Vremea de Florii 2022. Anunțul meteorologilor

Pompierii recomandă cetăţenilor ca, dacă sunt pe stradă, să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.  

Citeste si: Sărbători legale 2022: Câte zile libere vom avea de Paşte?

De asemenea, se recomandă sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime, închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii, dar şi evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ. 

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si