Chiar dacă ne aflăm în postul Paștelui, asta nu ne împiedică cu absolut nimic să încercăm să preparăm rețete foarte gustoase de post. Dacă îți lipsește inspirația și nu mai știi ce să gătești, noi venim în ajutorul tău cu cea mai delicioasă rețetă de ciulama de ciuperci de post! Iată rețeta!

Ingrediente ciulama de ciuperci de post

1 kg ciuperci- nicoreți

1-2 cepe medii

3-4 căței de usturoi

2-3 linguri de făină

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

1 legătură de pătrunjel verde tocat

sare după gust

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

piper măcinat, după gust

boia de ardei dulce, după gust

Mod de preparare ciulama de ciuperci de post

Curățăm și spălăm bine ceapa, după care o tocăm mărunt. În uleiul încins, călim ceapa până ce se înmoaie și devine ca sticla, cca 3-4 min, fără să o rumenim.

Citeste si: Ciulamaua de ciuperci de post. Cum se prepară cea mai delicioasă mâncare de post

Ciupercile folosite au fost puse într-o sită, ca între timp să se dezghețe și să se scurgă apa. Dacă folosim ciuperci proaspete, le curățăm de pieliță (ciupercile champignons), le spălăm bine cu apă și le punem la scurs, într-o sită.

Tăiem ciupercile fideluță (julien) sau cubulețe mai mari sau mai mici, după preferință, inclusiv codițele. Dacă bureții nu sunt prea mari, putem să-i lăsăm întregi.

Punem ciupercile peste ceapă, amestecăm bine și lăsăm să se călească împreună, în suc propriu, la foc mic, cca 10-15 minute, acoperite cu un capac. La nevoie putem adăuga și puțină apă dar nu multă deoarece ciupercile mai lasă și ele apă la gătit! După ce s-au călit și ciupercile, se transferă din tigaie într-o oală mai încăpătoare.

Între timp punem făina într-o cană, turnăm treptat apă și amestecăm până ce îngroșeala devine ca o smântână mai subțire. Turnăm „îngroșeala” peste ciuperci, amestecăm bine și lăsăm să fiarbă până ce sosul se îngroașă, nu mai mult de 5 min. La nevoie, se mai poate subţia cu apă. Se oprește focul, se condimentează cu sare, piper și boia de ardei, după gust! Tot acum se pun usturoiul pisat și pătrunjelul verde tocat mărunt și se amestecă!

Servim ciulamaua de ciuperci, cu mămăliguță caldă.

Poftă bună!

Citeste si: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta tradițională a bunicii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si