O întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, ar fi contraproductivă în acest moment, consideră ministrul de externe rus Serghei Lavrov, citat de Reuters.

Citeste si: Care este parcursul lui Vladimir Putin în cei 22 de ani de când se află la puterea Rusiei. Cum s-a transformat din om de stat în tiran

Vladimir Putin ''a spus că nu ar refuza niciodată o întâlnire cu preşedintele Zelenski, dar trebuie ca această întâlnire să fie bine pregătită. Conflictul din sânul Ucrainei s-a agravat în toţi aceşti ani, s-au acumulat multe probleme'', a declarat luni Serghei Lavrov.

Citeste si: Zelenski: Am găsit uniforme de paradă în primele convoaie rusești capturate. Credeau că vor defila pe Maidan în 3-4 zile

Potrivit acestuia, întâlnirea Putin-Zelenski ar trebui să aibă loc de îndată ce poziţiile celor două părţi asupra unor chestiuni esenţiale se apropie, a mai spus Lavrov.

Dezacord total cu privire la "denazificare" între Rusia și Ucraina

Cum a comentat ministrul de Externe de la Moscova lipsa de oportunitate a acestei întâlniri care ar putea pune capăt războiului din Ucraina: ''Aşadar, să se întâlnească şi să zică 'Tu ce crezi? Păi eu cred că...' ar fi contraproductiv''.

Citeste si: Afișarea literei „Z” ar putea fi considerată infracțiune în Germania

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Serghei Lavrov a reiterat cerinţele formulate de Kremlin la începutul conflictului militar contra Ucrainei, pe 24 februarie: protecţia populaţiei din Donbas şi ''demilitarizarea şi denazificarea'' Ucrainei, potrivit Agerpres.

Citeste si: Următoarea rundă de negocieri dintre Rusia şi Ucraina va avea loc marţi, în Istanbul, potrivit preşedinţiei turce

''Denazificarea şi demilitarizarea Ucrainei sunt un element obligatoriu al acordului pe care încercăm să-l obţinem. Va fi necesară o întâlnire (Putin-Zelenski, n.red.) doar de îndată ce vom avea o vizibilitate asupra reglementării acestor chestiuni esenţiale'', a explicat ministrul rus de Externe.

Într-un interviu acordat presei din Rusia în acest weekend, Volodimir Zelenski a declarat că solicitarea de "denazificare" a Moscovei este lipsită de sens. "Nici nu știu ce înseamnă asta", a explicat Zelenski.

Următoarea întâlnire a delegaţiilor ruse şi ucrainene, la Istanbul

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi omologul său rus, Vladimir Putin, ”au convenit că următoarea întâlnire a delegaţiilor ruse şi ucrainene va avea loc la Istanbul”, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Comunicare a Preşedinţiei turce, publicat duminică, relatează CNN.

Citeste si:  Oamenii de afaceri din Rusia i-au propus lui Zelenski să ajute Ucraina

Erdogan şi Putin au discutat despre ”cea mai recentă situaţie din  războiul Rusia-Ucraina”  şi despre eforturile de negociere dintre Rusia şi Ucraina, conform comunicatului.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

”În timpul întâlnirii, preşedintele Erdogan a subliniat necesitatea încetării focului şi stabilirii păcii între Rusia şi Ucraina cât mai curând posibil şi îmbunătăţirii situaţiei umanitare din regiune şi a afirmat că Turcia va continua să contribuie în orice mod posibil pe parcursul acestui proces”, se adaugă în comunicat.

Necocierile din Turcia încep marți

Următoarea rundă de discuții de pace între negociatorii ruși și ucraineni va începe marți, potrivit negociatorului ucrainean David Arakhamia.

Turcia a depus eforturi pentru a se poziționa ca un aliat neutru atât pentru Ucraina, cât și pentru Rusia și ca partener diplomatic cheie în regiunea Mării Negre. Potrivit BBC, asta include găzduirea unor discuții tripartite cu miniștrii de externe ucraineni și ruși în orașul Antalya, din sudul țării, precum și cu ministrul de externe, Mevlüt Çavuşoğlu

Discuțiile au loc în timp ce președintele ucrainean, Vlodomir Zelenski, a declarat unui grup de jurnaliști ruși că Ucraina este dispusă să discute despre „garanțiile de securitate și neutralitatea”, în schimbul retragerii forțelor de către Rusia.

Potrivit unor informații apărute săptămâna trecută, ambele părți sunt „aproape de un acord” cu privire la câteva chestiuni-cheie, în special că Ucraina nu se va alătura NATO și „demilitarizarea” țării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si