Creatorii platformei ruse spun că scopul acesteia este de a exprima tristețea legată de pierderea în Rusia a unor servicii populare precum platforma americană de distribuit fotografii.

Rușii se pregătesc să lanseze o versiune tristă a Instagram

Rusia a restricționat accesul la Instagram  pe 14 martie  și ulterior a catalogat Meta Platforms, compania care deține platforma, ca „organizație extremistă” în contextul în care Moscova încearcă să țină în frâu informațiile distribuite pe social media privind războiul din Ucraina.

Citeste si: Comisarul european Nicolas Schmit, responsabil pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, în vizită la București

Deși rușii pot accesa câteodată platformele interzise în țară cu ajutorul unui serviciu VPN (rețea virtuală privată), deja au început să apară alternative locale, ultima dintre acestea fiind „Grustnogram” („Tristgram”).

„Postați fotografii triste cu voi, arătați asta prietenilor voștri triști, fiți triști împreună”, afirmă un mesaj de pe site-ul platformei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Deși ieri s-a vorbit despre pace, bombardamentele în Ucraina continuă cu aceeași intensitate

În loc de butonul de „like” în formă de inimă de pe Instagram, platforma rusească oferă o inimă frântă și opțiunea de a fi trist.

Lansarea Rossgram s-a amânat

„Suntem foarte triști că atât de multe servicii de calitate și populare își suspendă activitatea în Rusia din diverse motive”, declară Alexander Tokarev, unul dintre fondatorii platformei.

„Am creat Grustnogram pentru a jeli împreună acest lucru și pentru a ne susține reciproc”, mai spune el.

Citeste si: Vicepremierul Ucrainei acuză Rusia că ar fi înființat un depozit de muniție în apropierea centralei de la Cernobîl

Rossgram, o copie rusească a Instagram în nume, design și culori, urma să fie lansată săptămâna aceasta însă fondatorii săi au reușit să publice doar un videoclip despre o versiune prototip a sa, la câteva ore după cea programată pentru marea lansare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si