Un oficial american a declarat miercuri că Vladimir Putin este „dezinformat” cu privire la pierderea controlului militar în Ucraina.

Citeste si: "Noua ordine mondială", anunțată de Rusia după discuțiile cu China și India

„Noi credem că Putin este dezinformat de consilierii săi despre cât de prost funcționează armata rusă și despre modul în care economia rusă este paralizată de sancțiuni", transmite un oficial american, care a completat: „consilierii săi de rang înalt sunt prea înfricoșați ca să-i spună adevărul”.

Tensiuni între Putin și Ministerul Apărării de la Moscova

Reprezentanții serviciilor de informații americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin este dezinformat de consilierii săi cu privire la performanța forțelor ruse în Ucraina, potrivit Global News,  care citează informații Associated Press.

Citeste si: Cariera lui Serghei Șoigu. Cum a ajuns un inginer constructor să fie Ministrul Rus al Apărării

Oficialul american, care a vorbit miercuri sub condiția anonimatului, a prezentat una dintre descoperirile serviciilor de informații de la Washington: Putin s-a simțit indus în eroare de armata rusă și acum există o tensiune puternică între el și înalți oficiali ai apărării de la Moscova.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu și adjunctul acestuia

[Sursa foto: Twitter]

Comunitatea de informații a ajuns la concluzia că Vladimir Putin nu știa că armata folosea recruți în Ucraina și că mulți dintre acești militari tineri au fost uciși în conflict.

Citeste si: Armata lui Vladimir Putin a mai pierdut un comandant de elită. Oficialii din Ucraina susțin că militarul s-ar fi sinucis

Potrivit sursei citate, Putin nu este pe deplin conștient nici de impactul în care economia rusă este afectată de sancțiunile economice impuse de SUA și aliați.

Dezvăluirile demonstrează o „ruptură în fluxul de informații corecte” către Putin și arată că oamenilor lui Putin „le este frică să-i spună adevărul”, a mai spus oficialul american.

Noua informație vine după ce Casa Albă și-a exprimat marți scepticismul cu privire la anunțul public al Rusiei că va opri operațiunile din apropierea Kievului, într-un efort de a crește încrederea în discuțiile în curs între oficialii ucraineni și ruși în Turcia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si