Ordinul a fost emis după cinci săptămâni de la începerea invaziei Rusiei. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a susținut marți că niciunul dintre cei chemați nu va fi trimis în vreun "punct fierbinte".

Vladimir Putin a semnat un ordin pentru înrolarea a 135.000 de recruți

Problema implicării recruților în război este extrem de sensibilă. La 9 martie, Ministerul Apărării a recunoscut că unii au fost trimiși în Ucraina, după ce Putin a negat acest lucru în diferite ocazii, spunând că au fost trimiși doar soldați și ofițeri profesioniști.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a spus atunci că președintele a ordonat procurorilor militari să investigheze și să îi pedepsească pe oficialii responsabili de nerespectarea instrucțiunilor sale de a exclude recruții.

Citeste si: Autoritățile au făcut o descoperire șocantă la granița dintre România și Ucraina. Ce s-a găsit în râul Tisa

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Recrutarea militară anuală de primăvară, care se va desfășura între 1 aprilie și 15 iulie, va afecta bărbații ruși cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, se arată în decretul lui Putin.

Ministerul rus al apărării susține că recrutarea nu are nicio legătură cu Ucraina

"Majoritatea militarilor vor urma o pregătire profesională în centre de pregătire timp de trei până la cinci luni. Permiteți-mi să subliniez că recruții nu vor fi trimiși în niciun punct fierbinte", a declarat el, potrivit site-ului ministerului său.

Citeste si: Bombardierele strategice americane patrulează în spațiul aerian al României

Cu toate acestea, Mihail Benyash, un avocat care reprezintă mai mulți membri ai Gărzii Naționale a Rusiei care au refuzat ordinul de a merge în Ucraina, a declarat că, în conformitate cu legislația rusă, recruții pot fi trimiși să lupte după câteva luni

de pregătire.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si