În mesajul său, președintele ucrainean a dezvăluit şi o informaţie terifiantă. Soldații lui Vladimir Putin, aflați în retragere, plantează bombe în casele bombardate sau chiar lasă mine lângă tupurile neînsuflețite ale victimelor. Salvatorii sau soldaţii ucraineni care vin în urma lor pentru a analiza situaţia din zona devin astfel ţinte uşor de doborât.

Volodimir Zelenski a declarat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că mai încă mai sunt ”bătălii dificile” de purtat înainte de a se ajunge din nou la pace.

”Cu toţii vrem să câştigăm”, spune preşedintele. ”Înainte- bătălii dificile. Este încă imposibil să ne gândim că am trecut deja toate testele”, a declarat Zelenski într-un nou video postat pe reţelele de socializare.

Citeste si: Un jurnalist ucrainean a fost găsit mort lângă Kiev. Bărbatul era așteptat acasă de soția sa și cei patru copii

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Preşedintele ucrainean mai spune că toţi cei implicaţi îşi doresc să câştige.  ”Dar când va fi- toată lumea o va vedea. Toată lumea va simţi că pacea vine”, a mai spus preşedintele. Totodată, preşedintele a apreciat că forţele ruse se deplasează ”încet, dar vizibil” din nordul Ucrainei. 

”Ocupanţii îşi retrag forţele în nordul ţării noastre. Retragerea este lentă, dar vizibilă. Undeva sunt expulzaţi cu bătălii. Undeva îşi lasă poziţiile singuri”, a informat șeful statului ucrainean.

Volodomir Zelenski: ,,Noi mergem înainte" 

Acesta le-a solicitat ucrainenilor să rămână precauţi în nord, în timp ce trupele se retrag.  "Noi mergem înainte. Ne mişcăm cu grijă. Şi toţi cei care se întorc în această zonă trebuie, de asemenea, să fie foarte atenţi.

Este încă imposibil să se revină la viaţa normală, aşa cum a fost. Chiar şi în zonele în care ne întoarcem după lupte. Va trebui să aşteptaţi. Aşteptaţi ca pământul nostru să fie curăţat. Aşteptaţi până când veţi fi siguri că noi bombardamente sunt imposibile", a adăugat acesta.

Citeste si: Doi fraţi gemeni, soldaţi ruşi, s-au stins din viață pe frontul din Ucraina, în aceeaşi zi. Unul dintre frați urma să devină tată

În estul Ucrainei, Zelenski a informat că sunt aşteptate mai multe atacuri ruseşti în regiunile Donbas şi în Harkov. ”În estul ţării noastre situaţia rămâne extrem de dificilă. Armatele ruse se acumulează în Donbas, în direcţia Harkov. Se pregătesc pentru noi lovituri puternice. Ne pregătim pentru o apărare şi mai activă”, a spus Zelenski.

Președintele a comentat și o conversaţie pe care a avut-o cu preşedintele francez Emmanuel Macron, în care s-a discutat despre situaţia umanitară din oraşul-port din sudul asediat Mariupol.  ”Europa nu are dreptul să reacţioneze în tăcere la ceea ce se întâmplă în Mariupolul nostru. Întreaga lume trebuie să reacţioneze la această catastrofă umanitară”, a spus Zelenski. Acesta s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-a deplasat la Kiev pentru a transmite un mesaj de susţinere şi speranţă.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: O profesoară din Rusia a fost arestată pentru că a făcut comentarii anti-război


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si