Volodimir Zelenski a anunțat că trupele ucrainene au recâştigat controlul în zone din Kiev şi Cernigău.

„Sunt tot mai multe steaguri ucrainene în zone care au fost ocupate temporar", a declarat el. 

Zelenski a anunțat că întărește forța militară în direcţia estică şi în Donbas

„Suntem conştienţi că inamicul are rezerve pentru a creşte presiunea în est.

Care este obiectivul trupelor ruseşti? Vor să captureze atât Donbasul, cât şi sudul Ucrainei. Care este obiectivul nostru? Să ne apărăm pe noi înşine, libertatea noastră, teritoriul nostru şi poporul nostru”, a declarat Volodimir Zelenski. 

Citeste si: VIDEO& FOTO| Cum arată aeroportul din Hostomel după retragerea militarilor ruși

Acesta a lăudat „curajul şi rezistenţa” forțelor care apără cele două orașe ucrainene și a subliniat faptul că țara nu a primit încă sisteme anti-rachetă ultramoderne din partea aliaților occidentali.

Zelenski a vorbit despre "eroicul Mariupol” şi despre locuitorii din Energodar, în zona de sud, asupra cărora ruşii au tras focuri de armă în timp ce protestau faţă de invazie.

Cine este omul din politică care nu îl susține pe Zelenski?

Zelenski l-a criticat pe premierul ungar, Viktor Orban, spunând că „a fost singurul din Europa care l-a susţinut deschis pe Putin”. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acesta a precizat că a vorbit franc despre Orban şi că nu a încercat să atenueze ceea ce a avut de spus.

Citeste si: VIDEO- Un depozit de carburanţi din Rusia a fost ţinta unui atac cu rachete în această dimineaţă

„Aceasta se cheamă onestitate, care domnului Orban îi lipseşte. Probabil a pierdut-o undeva, în timpul contactelor cu Moscova”, a încheiat președintele Ucrainei. 

Zelenski susține că soldații lui Putin ar pune mine lângă cadavrele victimelor pentru a-i răni pe salvatorii ucraineni

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat pe blogul său un mesaj video adresat naţiunii în care a vorbit despre situaţia în care se află țara pe care o conduce la mai bine de o lună de la începerea războiului.

În mesajul său, președintele ucrainean a dezvăluit şi o informaţie terifiantă. Soldații lui Vladimir Putin, aflați în retragere, plantează bombe în casele bombardate sau chiar lasă mine lângă tupurile neînsuflețite ale victimelor.

Salvatorii sau soldaţii ucraineni care vin în urma lor pentru a analiza situaţia din zona devin astfel ţinte uşor de doborât.

Volodimir Zelenski a declarat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că mai încă mai sunt ”bătălii dificile” de purtat înainte de a se ajunge din nou la pace.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

”Cu toţii vrem să câştigăm”,  spune preşedintele.  ”Înainte- bătălii dificile. Este încă imposibil să ne gândim că am trecut deja toate testele”,  a declarat Zelenski într-un nou video postat pe reţelele de socializare.

Citeste si:  Un jurnalist ucrainean a fost găsit mort lângă Kiev. Bărbatul era așteptat acasă de soția sa și cei patru copii

Preşedintele ucrainean mai spune că toţi cei implicaţi îşi doresc să câştige.   ”Dar când va fi- toată lumea o va vedea. Toată lumea va simţi că pacea vine”,  a mai spus preşedintele. Totodată, preşedintele a apreciat că forţele ruse se deplasează  ”încet, dar vizibil”  din nordul Ucrainei. 

”Ocupanţii îşi retrag forţele în nordul ţării noastre. Retragerea este lentă, dar vizibilă. Undeva sunt expulzaţi cu bătălii. Undeva îşi lasă poziţiile singuri”,  a informat șeful statului ucrainean.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si