"Încă de la început a fost clar că aceasta nu este altceva decât o altă provocare înscenată ce vizează discreditarea şi dezumanizarea armatei ruse şi nivelarea presiunii politice asupra Rusiei", a spus Nebenzia într-o conferinţă de presă luni.

​Ambasadorul rus la ONU afirmă că atrocităţile de la Bucea sunt înscenate

Nebenzia a mai afirmat că armata rusă nu a comis "atrocităţi crude împotriva populaţiei civile".

"Nu este cazul, nu va fi niciodată cazul şi nu a fost niciodată cazul", a spus ambasadorul. El a adăugat că Moscova are "dovezi faptice care demonstrează acest aspect" şi pe care intenţionează să le prezinte Consiliului de Securitate al ONU "cât mai curând posibil".

Citeste si: Uniunea Europeană pregătește o nouă serie de sancțiuni pentru Rusia. Vor include probabil oţel, bunuri de lux, combustibil pentru avioane şi multe altele

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Rusia a solicitat pentru luni o sesiune specială a Consiliului de Securitate, dar Marea Britanie, care deţine preşedinţia în luna aprilie, a anunţat că reuniunea Consiliului consacrată Ucrainei este programată pentru marţi, o decizie criticată de ambasadorul Nebenzia.

Rusia atribuie masacrul de la Bucea Ucrainei

"Întreruperea negocierilor de pace este scopul crimei regimului de la Kiev din satul ucrainean Bucea", a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată luni de agenţia oficială de presă TASS.

Citeste si: Ciucă: Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca cetăţenii ucraineni care au ajuns în România să poată avea o viaţă normală şi un trai decent

"Semnificaţia crimei regimului de la Kiev este întreruperea negocierilor de pace şi escaladarea violenţei", a scris ea pe canalul său de Telegram.

Ea a amintit că, în legătură cu acest "incident", Federaţia Rusă a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Zaharova a numit uciderea civililor în orăşelul ucrainean Bucea- atribuit de autorităţile ucrainene militarilor ruşi care s-au retras din regiunea Kievului şi condamnat la unison de comunitatea internaţională- "o provocare a armatei şi radicalilor ucraineni".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si