Pe o stradă centrală din centrul Moscovei, un protestatar curajos s-a întins marți dimineața pe asfalt, imitând poziția victimelor civile ale agresiunii ruse din localitatea Bucha, de lângă Kiev.

Citeste si: Gest disperat din Ucraina. Mamele scriu pe spatele copiilor adresele, în caz că ele vor muri în război

Protestatarul rus avea mâinile legate la spate cu funie albă (metoda folosită de soldații ruși și ceceni în atrocitățile din periferia Kiev-ului) și o poziție similară cadavrelor părăsite de armata Rusiei pe străzile din Bucha și Irpin.

Nu este clar cât timp a putut să protesteze tânărul rus din imagine înainte de a fi săltat de polițiștii din Moscova. El riscă o amendă usturătoare și câteva zile de închisoare, dacă nu cumva este "recidivist" și poate fi judecat pentru acuzații mai grave.

Tânărul a repetat protestul și în fața unei biserici din Moscova, trimitere directă la atacul unei țări ortodoxe asupra fraților de aceeași credință.

Protest solitar în Moscova, dar cu zeci de mii de aprecieri pe Telegram

[Sursa foto: Twitter]

Dmitri Medvedev: Scenele de la Bucha au fost inventate pentru sume mari de bani

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, fostul președinte și premier al Rusiei, a declarat marți că afirmațiile că așa-zisul "masacru de la Bucha" este fake-news.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Cine sunt presupușii călăi ai masacrului de la Bucha. Gruparea Anonymous a publicat numele și pozele soldaților ruși

Potrivit lui Medvedev, acuzațiile că forțele ruse au executat civili în Bucha ar fi "produse false ale propagandei" ucrainene și occidentale menite să discrediteze Rusia.

Citeste si: Masacrul din Bucha. Imaginile din satelit contrazic versiunea Rusiei

„Sunt falsuri care arată cât de mult s-a dezvoltat imaginația cinică a propagandei ucrainene”, a spus Dmitri Medvedev, care a ocupat funcția de președinte din 2008 până în 2012 și acum este secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

„Au fost inventate pentru sume mari de bani”, a mai spus Medevedev, potrivit Metro.us.

Imaginile cu cadavrele a zeci de civili legați de mâini și uciși pe străzile din Bucha au șocat întreaga planetă și au declanșat acuzații de genocid la adresa Rusiei din cele mai multe cancelarii ale Occidentului.

În ciuda argumentelor regimului de la Kremlin, analiza imaginilor din satelit din oraşul Bucha arată că, de fapt, cadavrele localnicilor  au zăcut acolo timp de mai multe săptămâni. Ele apar în imagini încă din data de 11 martie, potrivit Maxar Technologies.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Noile dovezi contrazic  declarațiile Ministerului rus al Apărării, conform cărora uciderea civililor în suburbiile Kievului ar fi avut loc după ce soldații ruşi au părăsit orașul și crimele ar fi fost făcute de "neonaziștii" ucraineni.

Astfel, o analiză a imaginilor video și din satelit denotă că mai mulți civili au fost uciși în urmă cu mai bine de trei săptămâni, când armata rusă controla orașul.

Citeste si: O primăriță din Ucraina, răpită de ruși, a fost ucisă împreună cu toată familia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si