O nouă groapă comună cu zeci de civili ucraineni a fost descoperită în satul Buzova, lângă Kiev, a declarat un oficial ucrainean, în timp ce forţele ruse se retrag din ofensiva lor asupra capitalei şi îşi concentrează asaltul spre est, relatează Reuters. Două cadavre au fost recuperate din groapa comună de la Buzova, dar căutările continuă, conform BBC.

Citeste si: Președintele Zelenski, după masacrul din gara Kramatorsk: "Răul nu are limite"

Două cadavre au fost recuperate din groapa comună din Buzova, lângă Kiev, conform lui Taras Didici, şeful comunităţii Dmîtrivka.

„Sunt şi alţi oameni pe care nu îi putem găsi”, a dezvăluit şeful comunităţii Dmîtrivka, care include satul Buzova.

„Ar putea fi în locuri diferite, dar acest lucru nu atenuează durerea pierderii celor dragi”, a adăugat oficialul ucrainean.

Războiul Rusia-Ucraina face noi victime

Trupurile au fost găsite într-un şanţ în apropierea unei benzinării, iar numărul morţilor nu a fost încă confirmat, a declarat Taras Didici, şeful comunităţii Dmîtrivka, care include satul Buzova, pentru televiziunea ucraineană.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Kremlinul admite "pierderi semnificative" de soldați în Ucraina

„Acum ne întoarcem la viaţă, dar în timpul ocupaţiei am avut «zonele noastre fierbinţi», mulţi civili au murit”, a spus Didici, sâmbătă.

Creşterea numărului victimelor civile a declanşat un nou val de condamnări internaţionale, în special pentru masacrul care a avut loc la Bucea (nord-vest de Kiev), care până săptămâna trecută a fost ocupat de forţele ruse.

Ucraina şi Occidentul au acuzat forţele ruse de crime de război la Bucea.

Citeste si: Mesajul șocant scris pe una dintre rachetele care au lovit gara Kramatorsk. Rusia spune că nu folosește acel tip de rachete, dar imaginile apărute pe internet o contrazic

Rusia a dezminţit că a vizat civili în ceea ce numeşte o ”operaţiune specială” de demilitarizare şi ”denazificare” a vecinului său sudic. Ucraina şi naţiunile occidentale au respins afirmaţia Moscovei ca fiind un pretext fără temei pentru război.

Citeste si: „A început” Ce i-a spus Zelenski soției sale, în prima noapte de război! De atunci, cei doi nu s-au mai văzut


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si