„Acest lucru va permite trupelor DPR și batalioanelor cecene să termine un grup și apoi să se concentreze asupra altuia”, adaugă acesta.

Rușii afirmă că au încercuit Batalionul Azov în Mariupol

Liderul cecen Ramzan Kadîrov  a declarat  în urmă cu o zi că Rusia pregătește o ofensivă asupra Mariupolului, Kievului și a altor orașe ucrainene.

Citeste si: Un alt comandant rus, ucis pe frontul din Ucraina

„Va avea loc o ofensivă... nu numai asupra lui Mariupol, ci și în alte orașe și sate”, a spus Kadyrov într-un videoclip postat pe canalul său Telegram. „Mai întâi vom elibera Luhansk și Donețk, apoi vom lua Kievul și toate celelalte orașe”, afirma el duminică.

Citeste si: Nicolae Ciucă se adresează tinerilor: Cereţi ca cei vinovaţi de crime de război să fie aduşi în faţa instanţelor

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Anterior Ramzan Kadîrov anunțase de 26 de ori într-o lună căderea Mariupolului.

Ucrainenii continuă să reziste în Mariupol

Institutul pentru Studiul Războiului din Statele Unite afirma într-o evaluare de sâmbătă a situației din Ucraina că „forțele ucrainene au continuat să reziste în fața asalturilor rusești în zonele din sud-vestul și estul Mariupolului, în special în port și, respectiv, în uzina metalurgică Azovstal”.

Citeste si: O rachetă ghidată lansată din aer ar fi ajuns în curtea unei case din Ucraina

Ministerul britanic al Apărării a avertizat luni în raportul său asupra războiului din Ucraina că Rusia ar putea folosi muniție cu fosfor în Mariupol, unde luptele s-au intensificat, amintind că rușii au făcut uz de acest tip de arsenal în regiunea Donețk.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat luni, în timpul unei intervenții prin videoconferință în parlamentul sud-coreean, că zeci de mii de persoane au fost ucise în Mariupol în timpul atacurilor lansate de trupele rusești.

„Mariupol a fost distrus, sunt zeci de mii de morți, și, cu toate astea, rușii nu opresc ofensiva”, le-a spus el parlamentarilor de la Seul în intervenția video.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si