Primarul Mariupolului a declarat marți pentru o televiziune din Ucraina că aproximativ 21.000 de rezidenți civili au fost uciși în orașul-port asediat de la începutul invaziei ruse, potrivit celei mai recente estimare a autorităților ucrainene.

Citeste si: Zelenski avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice

În comentariile făcute postului TV, primarul Vadim Boichenko, a spus că este extrem de dificil de calculat numărul exact al victimelor de când au început luptele de stradă.

Într-o declarație făcută ieri în Parlamentul din Coreea de Sud, președintele Volodimir Zelenski vorbea de "zeci de mii de morți" în Mariupol.

Numărul victimelor din Mariupol, imposibil de estimat corect

Numărul deceselor în Mariupol ar putea ajunge până la 22.000, a declarat și Pavlo Kirilenko, șeful administrației militare regionale Donețk. Kirilenko a declarat pentru CNN:

"Situația de la Mariupol face dificilă comentarea cu privire la numărul victimelor, orașul fiind sub asediu și blocat. În prezent estimăm între 20.000 și 22.000 de oameni morți în Mariupol".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Cele trei scenarii în care NATO poate fi atrasă în războiul cu Rusia. Următorul pas: al Treilea Război Mondial

Acuzații privind folosirea de arme chimice în Mariupol

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a spus marți că guvernul său examinează informaţii neverificate în sensul că Rusia ar fi putut folosi arme chimice în timpul asaltului de la Mariupol.

Citeste si: "Ofensiva din Donbas a început deja". Anunțul oficialilor de la Kiev

Statele Unite nu pot confirma folosirea de agenţi chimici la Mariupol, în acest moment, a afirmat marţi un înalt oficial american din domeniul apărării, transmite Reuters.

"Nu putem confirma folosirea de agenţi chimici în acest moment", a declarat oficialul american. El adăugat că SUA nu au informaţii în sprijinul deplasării de agenţi chimici de către Rusia în Ucraina sau în apropierea ei.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Aceeași poziție a fost susținută de secretarul de stat american Antony Blinken:

Luni, Marea Britanie şi-a exprimat temerea că forţele preşedintelui rus ar putea să utilizeze muniţii cu fosfor alb (WP) la bombardarea portului ucrainean Mariupol, o analiză a serviciilor de informaţii britanice menţionând că acest tip de exploziv a fost deja folosit de Rusia în regiunea Doneţk din estul Ucrainei. Fosforul alb nu este interzis de Convenţia privind armele chimice, notează Reuters


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si