Ministerul de Interne al Transnistriei susține, într-un comunicat de presă emis miercuri, că au fost lansate drone și focuri de armă din Ucraina, în zona Cobasna, localitate din stânga Nistrului cu depozite de muniții.

Citeste si: Chișinăul constată o restricționare exagerată a circulației în Transnistria

"Mai multe drone au fost văzute pe cer deasupra satului Cobasna, regiunea Ribnitsa. Zboruri aeriene pe teritoriul Transnistriei au fost lansate din Ucraina. În dimineața zilei de 27 aprilie, la ora 8.45,

au fost trase focuri din partea ucraineană în direcția așezării Kolbasna", se spune în comunicatul citat de The Guardian.

Potrivit declarație ministerului transnistrean, în Cobasna s-ar afla unul dintre cele mai mari depozite de muniții din Europa.

Ministrul Apărării de la București: Conflictul din Transnistria nu are şanse să se dezvolte 

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu a declarat, miercuri, despre situaţia din Transnistria, că este ”o provocare şi o încercare de a crea un conflict care, după toate analizele noastre, în acest moment nu are şanse să se dezvolte".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Maia Sandu: Exploziile din Transnistria „pornesc de la forțe din interiorul regiunii”. Nivelul de alertă a fost ridicat

”Nu există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova, e neutră din punct de vedere militar”, a mai spus el.

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu a declarat, miercuri, despre situaţia din Transnistria, că este ”o provocare şi o încercare de a crea un conflict care, după toate analizele noastre, în acest moment nu are şanse s[Sursa foto: Twitter ]

Ministrul Apărării de la București a precizat că preşedinţia Republicii Moldova și Guvernul de la Chișinău gestionează această situaţie.

”Sunt într-o situaţie de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situaţii dar nu vedem ca o problemă, aceasta”, a spus el.

Vasile Dâncu: Nu există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova

”Nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova. Vă amintesc că Republica Moldova este neutră din punct de vedere militar, politic, deci din acest punct de vedere, cum spun şi la noi toţi cei care îşi dau cu părarea, să fii neutru este foarte bine”, a mai spus Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a precizat că ruşii ”încearcă în fiecare zi, în acest război hibrid, să afecteze sau să atenţioneze şi să atingă opinia publică din ţările care sprijină Ucraina”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si