Puryshev Mykhailo, un ucrainean în vârstă de 36 de ani, fost patron al unui club de noapte din Mariupol, susține că a evacuat peste 200 de persoane în cele șase călătorii periculoase ale sale în orașul asediat de ruși.

Săptămâna trecută, Rusia a pretins că a preluat controlul asupra Mariupolului, distrus din cauza bombardamentelor, dar afirmația a fost negată atât de Ucraina cât și de Occident.

Un bărbat a salvat 200 de ucraineni din Mariupol cu mașina sa veche: ”Cel mai rău era când se făcea liniște”

Citeste si: UE ar putea scuti Ucraina de plata taxelor vamale timp de un an. Ucraina scutită de taxe vamale în UE, pentru un an. Propunerea Comisiei trebuie aprobată de Parlamentul European

Ucrainenii continuă să lupte și stau ascunși în combinatul siderurgic Azovstal. Peste 100.000 de civili sunt încă blocați în oraș.

Încercările repetate de a înființa coridoare umanitare care au eșuat, au dus la mobilizarea oamenilor precum Puryshev care au venit ca un colac de salvare pentru ucrainenii înfometați, notează  Reuters.

Cum se desfășurau operațiunile de salvarea ale ucraineanului

”Când am mers prima dată (pe 8 martie), orașul era ca un nor de fum, ca un foc de tabără... Ultima oară când am mers, era doar cenuşă cu cărbunele negru al clădirilor...”, a afirmat Puryshev.

Tânărul a publicat pe internet videoclipuri cu călătoriile sale, care au oferit o priveliște rară asupra orașului-ruină.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Volodomir Zelenski și Vladimir Putin s-ar putea întâlni în zilele următoare

Autoutilitara sa, pe care a cumpărat cu ajutorul financiar din partea prietenilor săi special pentru evacuări, a avut parbrizul, trei geamuri laterale și o ușă laterală distruse într-o grevă.

Bărbatu a reparat duba, apoi a plecat din nou la Mariupol:  ”Autobuzul a intrat sub bombardamente, o lovitură, mortar, foc de pușcă, să fiu sincer, sunt foarte multe semne de război pe el”.

Drumul prin teritoriul ocupat de forțele militare ruse a durat opt ore, trecând prin puncte de control și ocolind mlaștini și cadavre și mergând cu teama de mine de teren.

Citeste si: Ungaria ar putea pierde bani de la UE din cauza încălcării statului de drept. Anunțul Comisiei Europene

Atunci când intra în oraș, Puryshev susține că încerca să nu se uite la cadavrele de peste tot sau la rămășițele carbonizate ale vehiculelor, pentru a nu ceda psihic.

"Cel mai înfricoșător era când se făcea liniște. Odată, a fost liniște timp de opt ore. Ne-am gândit: asta e, s-a terminat”, a povestit ucraineanul.

Ucraineanul a fost amenințat de soldații ruși

Tânărul a mărturisit că în cele din urmă a fost forțat să-și abandoneze călătoriile în data de 28 martie, atunci când un soldat separatist i-a spus să nu se mai întoarcă niciodată, altfel va fi închis- sau mai rău.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Un bărbat a salvat 200 de ucraineni din Mariupol cu mașina sa veche: ”Cel mai rău era când se făcea liniște”

Citeste si: VIDEO Moarte șocantă în India: 11 oameni au murit electrocutați în timpul unui pelerinaj religios

Puryshev a spus că Dumnezeu a avut grijă de el.

"Singura rană pe care am avut-o a fost de la un ciob de sticlă. Dar haina m-a salvat și am avut doar o zgârietură. Dumnezeu m-a protejat, desigur. Autobuzul meu a avut grijă de mine", a mărturisit bărbatul.

Citeste si: O țară apropiată Rusiei va introduce pedeapsa cu moartea. Condamnații sunt executați cu un glonț în cap


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si