Lupte grele sunt duse în aceste momente la oţelăria unde se află ultimii apărători ai Mariupolului. Ruşii au trimis şi jurnaliştii în zonă pentru a prinde momentul capitulării luptătorilor ucraineni, numai că aceştia au jurat că nu se vor preda.

Ucrainenii țin piept asediului din oțelărie

Din jurul oţelăriei filmează şi ucrainenii. Iar în interior e iadul. Un luptător ucrainean ne arată câteva imagini de la primele două etaje.

Unul dintre comandanţii regimentului Azov, locotenentul Ilia Samoilenko, trimite un nou mesaj lumii din subsolurile oţelăriei.

Citeste si: Serghei Lavrov: Moscova nu vrea război în Europa

Locotenentul Samoilenko este unul dintre apărătorii de nădejde din oţelărie. El şi-a pierdut ochiul drept în lupte, dar nu a renunţat. A mers înainte chiar şi după ce şi-a pierdut braţul stâng. Şi-a pus o proteză mecanică din titan, care îl ajută să ţină arma din nou. Înainte de război, el studia la facultatea de istoire din Kiev şi visa ca, la un moment dat, să îşi finalizeze studiile.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Imagine tulburătoare din Harkov postată de o vicecampioană mondială: ”Nu sunteţi oameni”

Alături de el sunt alţi bravi ucraineni care încearcă să ţină piept asediului. Sunt oameni care au suferit amputări şi au fost trataţi în condiţii inumane, dar ne arată semnul victoriei. Pentru ei, simpul fapt că au rezistat atât e ca o uriaşă izbândă.

Au fost eliberate câteva localități din jurul Harkovului

Bătălii se duc şi în alte zone ale Ucrainei. Oficialii de la Kiev spun că au eliberat câteva localităţi din jurul Harkovului. Dar au descoperit alte tragedii.

Citeste si: Se întâmplă chiar acum la graniţa de sud cu Ucraina. Decizia momentului vine din Belarus

În zonele eliberate, ucrainenii sunt extrem de fericiţi că au scăpat de ruşi.

Ucrainenii au reuşit să distrugă şi ultima mândrie tehnologică a armatei Rusie. Tancul T-90, cel mai nou şi sofisticat din dotarea lor.

Citeste si: Ce este batalionul AZOV, unul dintre cele mai importante regimente ale Gărzii Naționale Ucrainene

În zonele eliberate, pirotehniştii ucraineni sunt foarte solicitaţi pentru a curăţa terenurile de minele ucigaşe lăsate în urmă de ocupanţi.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si