Prețul petrolului a crescut miercuri cu 6,3%, până la 105,97 dolari pe baril în tranzacțiile recente. Prețul Brent al țițeiului, referința mondială în domeniul petrolului, a urcat cu 5,2%, până la valoarea de 107,75 dolari pe baril.

Citeste si: Undă verde pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. România poate scăpa de dependența de Rusia

Scumpirile de ultim moment vin pe fondul incertitudinii continue cu privire la furnizarea de energie rusească în Europa, potrivit CNN.

Fluctuații uriașe la prețul petrolului. Carburanții doar se scumpesc

Nu numai că Uniunea Europeană dezbate un embargo asupra petrolului rusesc, dar Ucraina a suspendat fluxul de gaz natural rusesc către Europa.

Citeste si: Viktor Orban sare în apărarea lui Vladimir Putin

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Operatorul ucrainean de transport al gazelor a dat vina pe „interferența forțelor de ocupație”.

În ultimele zile, trendul era invers. Petrolul american a scăzut cu 9% în ultimele două zile, terminând marți la 99,76 dolari barilul.

Volatilitatea din piața americană vine pe măsură ce prețurile la pompă continuă să crească, contribuind la o inflație ridicată care a cuprins economia SUA. Prețurile la carburanți au atins un nivel record în SUA (4,40 dolari pe galon miercuri, cu mult peste vârful din martie de 4,33 dolari).

Prețuri tot mai mari la motorină și benzină în România

[Sursa foto: Pixabay]

În ciuda fluctuaților din piața petrolului, benzinăriile din România nu operează și ieftiniri, ci așteaptă momentele prielnice pentru a aplica noi scumpiri la benzină și motorină. 

Discuții tensionate privind interzicerea importului de petrol în UE

Guvernul Ungariei doreşte ca livrările de petrol prin conducte să fie exceptate de la aplicarea embargoului petrolier împotriva Rusiei propus de Comisia Europeană, întrucât UE nu a venit cu nicio soluţie menită să atenueze efectele negative ale unui asemenea embargo asupra economiei ungare, a declarat miercuri ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, relatează agenţia de presă MTI.

Citeste si: VIDEO- BNR a majorat dobânda cheie la 3,75% pe an. Ce se va intampla cu ratele la credite


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si