Una dintre victime era proprietarul, a cărui familie a refuzat să i se dea numele, iar cealaltă era Leonid Oleksiovici Pliats, paznicul în vârstă de 68 de ani. Soldaţii au venit în spatele civililor şi au deschis focul, iar ambii civili au căzut la pământ. 

Videoclipul este investigat drept  crimă de război de către procurorii ucraineni

Ambii civili au murit în urma împuşcăturilor, ceea ce contravine aşa-numitelor reguli de război care interzic vizarea civililor.

Una dintre victime era proprietarul reprezentanţei de vehicule care a fost jefuită, a cărui familie nu vrea să fie identificată. Cealaltă victimă era Leonid Oleksiovici Pliats, un bărbat în vârstă de 68 de ani care lucra ca paznic.

Citeste si: LIVE UPDATE Război în Ucraina, ziua 78. Primarul Kievului, îngrijorat că Putin ar putea să folosească o armă nucleară tactică

Fiica lui, Iulia, nu poate să urmărească videoclipul în care se observă cum tatăl ei moare, dar îl păstrează pentru a-l arăta într-o bună zi copiilor ei, ca să nu uite cât de sălbatici au putut fi invadatorii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Sunt nişte călăi. Este îngrozitor, deoarece tatăl meu era civil, avea 68 de ani, un om paşnic, neînarmat”, a declarat ea.

Soldaţii au fost identificaţi ca membri ai forţei invadatoare datorită uniformelor lor

Înregistrările video îl înfăţişează pe Pliats pe jos în baracă în timp ce ucrainenii ajung la el, îl scot afară, lăsând în urmă o baltă de sânge. A murit în acel loc, în afara barăcii.

Un comandant ucrainean a spus că a murit din cauza hemoragiei, deoarece luptătorii civili care au încercat să îl salveze au fost nevoiţi să se retragă, fiindcă nu aveau muniţia necesară pentru a contracara tancurile şi armele ruşilor din zonă.

Citeste si: Rusia cere evacuarea oraşelor din estul Ucrainei

Fiica lui Plats a cerut ca rămăşiţele tatălui său să fie incinerate, deoarece o înmormântare a fost imposibil de organizat în timpul luptelor. Cenuşa lui încă aşteaptă la morgă şi ea speră că, într-o zi, o va putea îngropa în mormântul mamei sale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si