Moscova a anunțat, joi 12 mai 2022, că hotărârea Finlandei de a adera la NATO este ”cu siguranță” o amenințare la adresa Federației Ruse și că extinderea blocului militar nu va face Europa sau lumea mai stabilă.

Vorbindu-le reporterilor în cadrul unei conferințe telefonice, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că măsurile luate de Finlanda pentru a adera la NATO sunt un motiv de regret și un motiv pentru a impune un răspuns simetric.

Citeste si: Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, convocat de urgență la Ministerul de Externe român. Care este motivul

Președintele și prim-ministrul Finlandei au afirmat joi, 12 mai 2022, că țara lor trebuie să solicite aderarea la alianța militară NATO ”fără întârziere”.

Rusia este amenințată de aderarea Finlandei la NATO

Chestionat dacă acest lucru reprezintă o amenințare pentru Rusia, Peskov a mărturisit: ”cu siguranță. Extinderea NATO nu face continentul nostru mai stabil și mai sigur”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acesta a afirmat că Finlanda s-a alăturat ”demersurilor neprietenoase” împotriva Rusiei, notează  Reuters.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre valul de scumpiri din România: „Singurul vinovat pentru crizele din prezent este Vladimir Putin”

Întrebat ce formă va lua răspunsul Moscovei, Peskov a răspuns că ”totul va depinde de modul în care se desfășoară acest proces de expansiune al NATO, de măsura în care infrastructura militară se apropie de granițele noastre”.

Înainte de invazia Ucrainei de către Rusia, Finlanda menținea încă din cel de-al Doilea Război Mondial o politică de neutralitate în ceea ce privește Rusia, cu care împarte o graniță de 1.340 km (830 mile). Este probabil ca țara să se alăture NATO în acest an, alături de vecinul său Suedia, o altă putere tradițional neutră care se abținuse să se alăture alianței conduse de SUA.

Citeste si: LIVE UPDATE Război în Ucraina, ziua 78. Primarul Kievului, îngrijorat că Putin ar putea să folosească o armă nucleară tactică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si