În acest cartier aflat la marginea Sibiului, un fost cămin muncitoresc a fost transformat într-un bloc cu 42 de apartamente premium. Toate pot dispune de tehnologii smart în funcție de preferințele clienților.

Cartierele smart câștigă teren

Aerul condiționat se oprește automat atunci când este deschisă ușa, iar în modul cinema draperiile din camera se trag și televizorul pornește.

Ovidiu Pârvu, specialist: „Să zicem că sunt pe canapea și nu vreau să vin până la tabletă să opresc modul cinema și atunci pot direct din telecomandă. Dacă tu în fiecare seară la ora opt aprinzi lumina și dai drumul la căldură, după două saptămâni el o să aprindă singur lumina și o să-ți dea singur drumul la căldură.”

Dovadă că locuințele cu dotări de ultima generație sunt tot mai căutate stă faptul că mai bine de jumătate din apartamente au fost deja vândute, deși clădirea a fost finalizată de curând.

Citeste si: Chippy, robotul care a învățat să facă chipsuri ca cele din supermarket-uri

Tot mai mulți români caută case în care pot controla totul cu telefonul

„Pentru mine a contat foarte mult calitatea. Am văzut proiectul din schițe, mi-a plăcut foarte mult ce am văzut, am văzut potențialul și mi-a plăcut conceptul de smart care este și la exterior și la interior.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Eu cred în schimbarea asta, am crezut de la început când erau doar hale industriale aici, are un potențial imens. Îmi place tehnologia și îmi place ceea ce este diferit față de restul”

Blocul face parte dintr-un ansamblu rezidențial care va schimbă faţa unei foste zone industriale. Nu mai puțin de 40% din cei peste 53.000 de metri pătrați alocați proiectului sunt dedicați spațiilor verzi, parcurilor și grădinilor.

Citeste si: Alimentele care ne ajută să devenim mai inteligenți. Sfatul unui medic renumit

Cartiere dotate cu panouri solare, iluminat cu led și bănci cu încărcare wireless 

Dan Munteanu, antreprenor general: „Vrem ca tot cartierul să rămână verde, pentru asta ne ocupăm inclusiv de irigarea spațiilor verzi. Am lucrat cu specialiști în alegerea plantelor și a copacilor.”

Cartierul va fi dotat cu panouri solare, iluminat cu Led, coșuri de gunoi smart, bănci cu încărcare wireless și acces pe baza de recunoaștere facială la intrarea în imobile.

Raul Țârnanu, CEO proiect: „Vor fi nouă blocuri care însumează 494 de apartmente, pe marginea lacului avem un aparthotel cu 94 de apartamente, apoi zona de restaurant, cu cele trei restaurante, sala de sport cu piscină și spa și 29 de case.”

Citeste si: Ce este un registru al spațiilor verzi și ce informații trebuie să conțină

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Valoarea estimată a întregului proiect este de 80 de milioane de euro.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si