Vacanță cu ghinion pentru doi părinți din București. Aceștia și-au luat copilul și au plecat în Germania, dar după îmbarcare a urmat coșmarul.

Doi părinți români au fost amendați pentru că și-au luat copilul în vacanță

Cei trei au ajuns, într-un final, pe aeroportul Allgäu din Memmingen, venind din București. Autoritățile au făcut controlul de rutină și i-au întrebat pe cei doi adulți care este scopul călătoriei lor în Germania.

Părinții le-au spus autorităților că au venit doar în vacanță, moment în care au fost trași la răspundere. Potrivit legii, copilul ar fi trebuit să se afle în unitatea de învățământ la care este înscris.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Recenzarea în teren nu mai începe azi, ci pe 31 mai 2022. Data a fost schimbată pentru a permite mai mult românilor să se autorecenzeze online

Pentru că în România nu este vacanță, copilul trebuia să fie la școală și nu în vacanță, cu părinții. Poliția a anunțat autoritatea școlară responsabilă, iar unitatea școlară va trebui să sesizeze la rândul ei primăria care va stabili cuantumul amenzii, potrivit  știridiaspora.ro.

Ce spune legea despre aceste situații

Conform legii în vigoare, părintele sau tutorele legal instituit este obligat să ia măsuri pentru asigurarea frecvenței școlare a elevului.

Citeste si: VIDEO- Chef urmat de o anchetă la Focșani: Patru tineri care petreceau pe balconul unui apartament aflat la etajul opt al unui bloc au scăpat grătarul

Nerespectarea acestei prevederi din culpa părintelui sau a tutorelui legal instituit reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă între 500 si 5000 RON.

De altfel, legea spune că părinții pot alege să presteze munca echivalentă în folosul comunității.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si