UPDATE: Lista măsurilor anunțate

Potrivit anunţurilor oficiale ale reprezentanţilor coaliţiei, măsurile agreate cuprind:  

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă. 

2. Acordarea unui sfert din diferenţa de salariu   în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaţilor din sistemul public. 

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.  

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022

De asemenea, liderii coaliţiei au anunţat că Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel: 

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile şi asistenţa socială.  

B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie. 

C. Creşterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

D. Accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei. 

Știrea inițială

Liderii coaliţiei PNL-PSD-UDMR se reunesc, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria, în şedinţă, pentru a discuta modificările preconizate pentru Codul Fiscal, dar și stadiul implementării PNRR. 

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă strică planurile PSD legate de impozitul progresiv. ”PNL continuă să susţină cota unică". Reacția lui Marcel Ciolacu

Coaliţia aşteaptă de la Ministerul Finanţelor, în maximum o săptămână, analiza privind modificările la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor, precum şi alte măsuri care vor fi luate de Executiv, în partea a doua a anului, pentru a combate efectele creşterii inflaţiei.

PSD cere impozit progresiv, PNL apără cota unică

PSD doreşte introducerea unui impozit progresiv în România, arătând că în fapt, cota unică nu mai este în România, în urma deciziilor privind exceptarea mai multor categorii, precum angajaţii din agricultură, alimentaţie, IT, etc. 

Citeste si: Impozitarea progresivă, dezbătută marți în coaliția de guvernare

Liderul PSD Marcel Ciolacu afirma, vineri, la Galaţi, că nu poate să vină în faţa oamenilor cu un slogan- trebuie să ţinem cota unică- fără să explice de ce trebuie să ţinem cota unică.

”Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite şi nerealiste”, a mai spus el. ”Nu trebuie să fim reticenţi şi nu trebuie să stricăm prin ştiri că doreşte cineva să mărească taxe sau impozite. Nu doreşte nimeni, mai ales în perioadă de criză”, a declarat liderul PSD.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Marcel Ciolacu le-a transmis românilor că se lucrează deja la un nou pachet de măsuri care să intre în vigoare în a doua parte a anului pentru a opri inflaţia, pentru a susţine investiţiile şi pentru a sprijini firmele româneşti. 

Premierul Nicolae Ciucă: Nu susținem introducerea de taxe şi impozite noi 

Premierul Nicolae Ciucă spunea, la Cluj-Napoca, că PNL continuă să susţină cota unică şi nu susţin introducerea de taxe şi impozite noi.

”Am făcut menţiunea acum două zile, nu se discută despre impozitul progresiv, nu există în momentul de faţă altă formulă de impozitare ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru de la Ministerul Finanţelor, a mai precizat şeful Executivului.

Potrivit premierului liberal, odată ce vor finaliza măsurile de optimizare fiscală de la Ministerul Finanțelor, se va trece la etapele de consultare cu mediul academic, mediul de bussines și cel asociativ.

Citeste si:  Impozitarea progresivă, dezbătută marți în coaliția de guvernare

"În final trebuie să avem o decizie care să vină să sprijine tot ceea ce înseamnă atât colectarea banilor la bugetul de stat, cât şi sprijinul pe care trebuie să îl acordăm mediului de afaceri”, a spus premierul la Cluj-Napoca.

”PNL continuă să susţină cota unică, noi nu susţinem introducerea de taxe şi impozite noi”, a menţionat Ciucă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si