Așadar, iată câteva lucruri mai puțin știute despre Jimi Hendrix:

A făcut Armata pentru a scăpa de închisoare

Viața lui Jimi Hendrix a fost agitată încă din copilărie, iar acesta a fost prins de poliție la vârsta de 18 ani după ce a furat mașini. El a trebuit să aleagă atunci între a merge la închisoare ori a merge în Armată.

Astfel, el a urmat un stagiu de pregătire în Divizia 101 Aerotransportanta din Fort Campbell pentru aproape două luni, iar în următoarele opt s-a pregătit alături de parașutiști. Jimi Hendrix a susținut că a părăsit Armata după un accidentat în timp ce sărea cu parașuta, însă sergentul său de pluton a notat într-un raport că nu prezintă interesul să urmeze o carieră în domeniu și că nu va avansa niciodată. Perioada în Armată i-a priit lui Jimi Hendrix deoarece aici l-a întâlnit pe basistul Billy Cox, alături de care a colaborat în Jimi Hendrix Experience. În plus, el a dezvăluit că și-a făcut patul dimineața toată viață după ce a mers în Armată.

  Jimi Hendrix, omagiat în filme, cărți și jocuri

Popularitatea pe care Jimi Hendrix o are chiar și în zilele noastre este evidențiată de faptul că despre el s-au făcut 17 filme.

Cel mai popular este Jimi Hendrix: The Uncut Story, care a apărut în 2004. De asemenea, din cele trei cărți biografice cea mai cunoscută este semnată de Sharon Lawrence și are titlul "Jimi Hendrix: The Man, the Magic, the Truth".

Citeste si: O supraviețuitoare a masacrului din Texas, s-a mânjit cu sângele prietenei ei. Fata de 11 ani s-a prefăcut că este moartă

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În plus, există chiar și un joc inspirat din povestea lui Jimi Hendrix. A fost lansat în anul 2011 de compania NetEnt și are o coloană sonoră pe măsură, cu câteva melodii de la Jimi Hendrix si poate fi accesat in secțiunea de pacanele NetBet. De asemenea, grafica este foarte bună, iar printre simboluri se află cele două chitare ale lui Jimi, chipul său, inima, discul și semnul de pace.

După un concert a fost răpit

S-a întâmplat după un concert în clubul din Greenwich, iar povestea a fost relatată de Charles R. Cross în autobiografia numită Room Full of Mirrors: A Biography of Jimi Hendrix. Astfel, conform relatării acestuia, Jimi Hendrix a plecat cu un necunoscut și a fost luat ostatic. În acel moment, răpitorul a solicitat ca managerul lui Jimi, Michael Jeffrey, să stopeze colaborarea cu fostul chitarist în schimbul eliberării. Două zile mai târziu, Jimi a fost găsit nevătămat.

Citeste si: Amendați în trafic, au făcut scandal

Au fost și oameni care au bănuit că totul a fost pus la punct de Jeffrey pentru a-i determina să nu mai caute alți manageri. Cel care a susținut această idee a fost și Noel Redding, basistul din Jimi Hendrix Experience.

Numele său a fost schimbat în 1966

Totul s-a întâmplat când Jimi a ajuns la Londra. Pe atunci, el se numea Jimmy Hendrix, dar managerul său, Chas Chandler, a hotărât să scurteze această versiune către Jimi pentru a avea o variantă mai exotică în muzică.

A concertat la 9 dimineața

S-a întâmplat pe 18 august 1969, dar concertul trebuia susținut cu o seară înainte. Totuși, problemele tehnice și vremea proastă au făcut acest lucru imposibil. Jimi a concertat însă la 9 dimineața în fața a aproximativ 200 de mii de oameni. Cu o seară înainte, la concert erau în jur de 500 de mii de oameni.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si