Tradiția de a oferi cadouri își are rădăcinile încă de pe vremea populațiilor din era Paleoliticului, fiind asociate cu recunoștința față de seamăn, creșterea respectului în comunitate și stabilirea relațiilor dintre membrii comuniunii. Perioada Antichității a conturat cutumele de a prezenta daruri persoanelor care își serbează zilele de naștere, întrucât se credea că spiritele rele bântuie sufletele acestora. Și tradiția de a sufla în lumânări tot din perioada Greciei Antice se trage, populația elenă fiind de părere că fumul acționează ca un mesager al zeilor și transmite dorința de protecție către divinități.

Cercetând semnificația din spatele actului de a oferi cadouri, vei descoperi că acestea sunt un mijloc de a consolida relația dintre cel care dăruiește și cel care primește, de a exprima recunoștința și respectul, de a transmite un gând bun sau de a arăta afecțiune față de cineva.

În era tehnologiei și a rețelelor sociale, tradiția de a împărtăși aprecierea și gândurile bune s-a schimbat semnificativ, iar în ziua de astăzi poți transmite printr-un simplu mesaj text sau un apel telefonic ceea ce vrei să comunici sărbătoritului. Eticheta de a dărui cadouri este însă aceeași de zeci de ani, iar, dacă te afli în impas și nu ești sigur care sunt ocaziile și darurile potrivite acestora, atunci iată câteva evenimente unde oferirea unei atenții este esențială:

Daruri pentru zilele de naștere

Însemnătatea zilei de naștere este importantă, iar regulile de bune maniere prevăd că este necesar să prezinți sărbătoritului o atenție care să transmită bucuria ta de a participa la o asemenea ocazie alături de acesta.

Relația pe care o ai cu persoana la aniversarea căreia ești invitat să participi te poate ajuta să alegi cadoul potrivit. Regulile de dăruire precizează că un cadou trebuie să se potrivească gusturilor în materie de filme, muzică, dulciuri și cărți care plac sărbătoritului și să nu stânjenești persoana cu un cadou prea ieftin sau prea scump. Darurile care se aliniază cu pasiunile individului sunt indicate, însă ia în considerare dacă este potrivit să investești o sumă considerabilă de bani.

Dacă persoana în cauză este un membru al familiei drag și apropiat, un prieten bun sau partenerul tău, atunci este acceptabil să investești mai mult într-un cadou special: pentru un pasionat al modei, de exemplu, ai putea opta pentru un articol de designer, precum o geanta Furla, o eșarfă Gucci sau o curea de piele Bottega Veneta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Horoscop dragoste iunie 2022: Zodiile care se îndrăgostesc în prima lună de vară

Dacă se aniversează o persoană din cadrul unei organizații din care faci parte (de pildă, un coleg de muncă), este indicat să nu oferi cadouri personale și să optezi pentru daruri ce țin de consumabile, precum ciocolata sau băuturile alcoolice rafinate. Nu uita să te interesezi de gusturile sărbătoritului: dacă este pasionat de băuturi fine, ai putea să te orientezi spre a achiziționa o sticlă de coniac Hennessy, un whisky scoțian Johnnie Walker sau o sampanie Moet.

Cadouri de nuntă

Cununia dintre două persoane se serbează, de obicei, într-un mod grandios, întrucât reprezintă un legământ veșnic între cei doi proaspăt căsătoriți.

Familia și cunoscuții care participă la un asemenea eveniment celebrează iubirea și binecuvântează perechea pentru a trăi împreună în tihnă și fericire.

Cadourile de nuntă sunt, în general, dăruite cu gândul că vor oferi un start în viața de cuplu a celor doi căsătoriți, astfel că este de preferat să te ghidezi fie după o listă de preferințe primită de la miri, fie să oferi așa-numitul “dar de nuntă”, ce presupune să dai bani într-un plic sigilat.

Dacă pe invitație este specificat că darurile nu sunt necesare, atunci este indicat să respecți dorințele cuplului și să participi alături de ei la cununie și petrecere.

Daruri cu ocazia absolvirii unei școli

Absolvirea școlii generale, a liceului și a facultății sunt momente importante în viața oricui, deoarece reprezintă reușita parcursului academic. Se încheie un capitol din viața cuiva, iar noile responsabilități și provocări vor cizela individul să devină o versiune mai bună și mai productivă a sa.

Citeste si: Ce semnificație are Ziua Copilului, sărbătorită în fiecare an pe 1 iunie

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Pentru ceremonia propriu-zisă de absolvire, este indicat să oferi un buchet de flori prin care să feliciți absolventul de reușită. Dacă persoana este apropiată ție (membru al familiei, prieten sau partener de viață), atunci este acceptabil să oferi un cadou cu însemnătate, care să fie atât folositor, cât și o reminiscență a momentului plin de emoție și bucurie, precum o bijuterie rafinată sau un gadget modern, dar folositor.

Să oferi cadouri este un prilej perfect pentru a celebra reușitele unei persoane de a-i transmite toate gândurile tale bune și recunoștința pe care o simți față de ea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si