Doliu uriaș la Vatican - Un cardinal italian a murit la vârsta de 94 de ani

Cardinalul italian Angelo Sodano, numărul doi la Vatican în timpul pontificatelor papei Ioan Paul al II-lea şi al papei Benedict al XVI-lea, a murit vineri, la vârsta de 94 de ani, în regiunea sa natală Piemont (nord-vest), a anunţat sâmbătă Vaticanul, relatează AFP.

Author: Diana Bostan sâmbătă 28 mai 2022 , 15:38

Cardinalul italian Angelo Sodano

Cardinalul italian Angelo Sodano

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Papa Francisc a adus un omagiu "acest om stimat al Bisericii, care şi-a trăit cu generozitate preoţia(...) în slujba Sfântului Scaun", într-o telegramă adresată familiei cardinalului şi publicată de Vatican.

Un cardinal italian a murit la vârsta de 94 de ani

Înmormântarea va avea loc marţi, 31 mai, la Bazilica Sf. Petru în prezenţa papei Francisc.

Papa Ioan Paul al II-lea l-a numit pe Angelo Sodano secretar de stat în 1991, după ce acesta din urmă a devenit cardinal.

În această calitate, Sodano l-a însoţit pe papa în 50 de călătorii în străinătate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Papa Francisc a făcut un gest impresionant cu steagul Ucrainei: „Asistăm la neputința organizațiilor internaționale”

Imediat după alegerea sa în 2005, papa Benedict al XVI-lea l-a confirmat pe Sodano în funcţie, unde acesta a rămas până în septembrie 2006. Astfel, cardinalul Sodano a fost numărul doi la Vatican timp de aproape 15 ani.

Și-a început o carieră diplomatică, ocupând mai multe posturi, în special în America de Sud

Născut la 23 noiembrie 1927, Angelo Sodano a fost al doilea din cei şase copii ai unei familii dintr-o zonă rurală din Piemont. Licenţiat în teologie şi drept canonic la Roma.

Citeste si: Îndemnul lui Papa Francisc în faţa unor „scenarii tot mai alarmante” în Ucraina: „Fie ca Regina Păcii să salveze lumea de nebunia războiului”

Revenit la Roma în 1988, el a devenit mâna dreaptă a cardinalului secretar de stat Agostino Casaroli şi numit în 1989 secretar pentru relaţiile cu statele, post echivalent cu cel de ministru al

afacerilor externe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si