Ucraina își folosește toate resursele, inclusiv cele artistice, pentru a rezista invaziei ruse începute cu trei luni în urmă. Formația care a câştigat în acest an concursul Eurovision, Kalush Orchestra a anunțat că a vândut trofeul la licitaţie.

Citeste si: Eliberarea Donbasului este o „prioritate absolută” pentru Rusia

Cu cei 900.000 de dolari primiți în schimbul trofeului, artiștii ucraineni vor cumpăra drone pentru armata ucraineană, informează Ukrinform.

Urmează un turneu pentru cumpărarea de armament

În urmă cu două săptămâni, trupa ucraineană câştigătoare a Eurovisionului a anunţat şi că va organiza un turneu în Europa cu scopul de a strânge fonduri pentru armata ucraineană.

Citeste si: Zelenski vizitează primele linii ale frontului din afara Kievului, pentru prima dată din februarie

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

“Prieteni, sunteţi incredibili! Vă suntem recunoscători tuturor celor care aţi donat bani prin această licitaţie şi în special echipei Whitebit, care a cumpărat trofeul cu 900.000 de dolari şi acum deţine trofeul. Glorie Ucrainei! Glorie forţelor armate ale Ucrainei”, a

transmis Kalush Orchestra pe Facebook.

Cu banii obţinuţi în urma licitației vor fi cumpărate trei drone PD-2.

Câștigătorii Eurovision, membrii trupei Kalush Orchestra, s-au întâlnit cu fanii într-un hotel din Liov, după ce s-au întors în Ucraina natală.

Trupa de folk-rap a adus glorie Ucrainei la Eurovision la începutul acestei luni, când a strâns 439 de puncte. Membrii trupei Oleh Psiuk, Ihor Didenchu, Vlad Kurochka, Vitalii Duzhyk, Tymofii Muzychuk și Oleksandr Slobodianyk au fost fotografiați pozând cu fanii și semnând autografe în holul unui hotel în timpul unei alarme aeriene.

Zelenski speră că va organiza Eurovision 2023 în Mariupol

După câștigarea Eurovision din acest an, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat că are speranța în organizarea viitorului concurs în Mariupol eliberat de ruși:

„Ucraina va găzdui Eurovision anul viitor. Pentru a treia oară în istoria sa și am încredere că nu pentru ultima oară. Vom face tot posibilul pentru ca Mariupol, un oraș eliberat, pașnic, reconstruit, să găzduiască într-o zi oaspeți și participanți la Eurovision”, a spus Zelenski înainte ca ultimii soldați din uzina Azovstal să se predea rușilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si