Război Rusia- Ucraina. Guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, a declarat marți seara, într-o postare pe Telegram, că forțele ruse au ucis 15 persoane și au făcut zeci de răniți grav în ceea ce el a descris drept un atac țintit asupra zonei rezidențiale a orașului.

Citeste si: Un general rus îl imploră pe Putin să trimită rachete nucleare în Kaliningrad, după blocajul impus de Lituania

Război Rusia- Ucraina. „Acesta este terorism”, a spus Sinegubov în postare. „Sunt crime împotriva umanității care trebuie pedepsite!”, consideră guvernatorul ucrainean.

Rușii vor să facă din Harkov un oraș pe linia frontului

Forțele ruse sunt acuzate că au atacat în mod deliberat ținte civile din marile orașe ale Ucrainei, iar presa occidentală scrie că Kremlinul continuă să-și schimbe planul de atac în conflictul început cu patru luni în urmă.

Citeste si: Explozii puternice la Odesa, după ce flota Rusiei a fost lovită de Ucraina cu rachetele primite din Occident

Potrivit lui Sinegubov, mai mulți civili au fost uciși și în alte comunități mai mici din apropierea orașului Harkov. Guvernatorul a spus că o fetiță de 8 ani a murit în atacuri, iar mama ei a fost rănită.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În aceeași zi, alți trei civili au fost uciși în bombardarea unui sat mai mic din comunitatea Zolociv, a precizat șeful administrației regionale ucrainene.

Noi atacuri puternice ale Rusiei asupra Harkovului

[Sursa foto: Twitter ]

"Este terorism împotriva civililor"

Tot marți seara, forțele ruse au tras asupra comunității Chuguiv, ucigând șase civili și rănind patru.

„Ceea ce face Rusia acum în regiunea Harkov este o crimă de război”, a spus Sinegubov.

„Ocupanții bombardează în mod deliberat zonele rezidențiale în care nu există facilități militare. Acesta este un adevărat terorism împotriva civililor”.

Citeste si: Zelenski, ”maraton” de convorbiri telefonice pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană

În ciuda numărului tot mai mare de victime, Sinegubov le-a cerut locuitorilor „să nu fie intimidați”, invocând eșecul anterior al Rusiei în regiune.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

La începutul conflictului, forțele ucrainene au respins încercarea armatei ruse de a cuceri capitala Kiev.

Mai aproape de granița de est a Rusiei, forțele ucrainene au reușit să apere până acum și Harkovul.

Cu toate acestea, Rusia și-a reînnoit eforturile de a lua al doilea oraș ca mărime din Ucraina, iar zona a cunoscut lupte grele în ultimele zile.

„Rusia încearcă să facă din Harkov un oraș de pe prima linie a frontului”, a declarat Vadim Denisenko, un consilier al ministrului de interne al Ucrainei, după cum transmite Radio Europa Liberă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si