"Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă(..) Acum vorbesc cu tine de la sală", îi răspunde Vladimir Putin lui Emmanuel Macron, care îi propune o întâlnire la vârf cu Joe Biden.

Replici savuroase între Vladimir Putin și Macron

Dialogul face referire la ziua de 20 februarie, după ce preşedintele francez, se deplasase cu câteva zile înainte la Moscova şi Kiev, iar acum încerca o ultimă mediere cu Vladimir Putin.

 

"Ascultă-mă", îi spune el. Din spatele câtorva expresii ruseşti de politeţe răzbat ironia şi chiar cinismul. Preşedintele francez este cel care iniţiază conversaţia, fără ocolişuri.

Citeste si: Rusia acuză "abordarea agresivă a UE", după acceptarea Ucrainei și Moldovei ca state candidate la aderare

"Aş dori să îmi oferi mai întâi viziunea ta despre situaţie şi dacă se poate destul de direct, aşa cum facem amândoi, să-mi spui care îţi sunt intenţiile".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Ce aș putea să spun? Vezi şi singur ce se întâmplă", îi răspunde Vladimir Putin, referindu-se la acordurile de la Minsk.

Liderul de la Kremlin îi cere lui Macron să fie luate în calcul și cerințele separatiștilor

Discuția dintre cei doi devine una tensionată, Macron fiind ferm în afirmațiile sale.

 "Nu ştiu unde a învăţat consilierul tău juridic. Eu doar mă uit la texte şi încerc să le aplic!", spune el. 

Citeste si: Un politician rus amenință cu începerea celui de-al Treilea Război Mondial: ”Londra va fi bombardată prima”

 

"Nu ne interesează propunerile separatiştilor!", tranşează preşedintele francez, adăugând că acestea nu sunt prevăzute în acord.

Încercările lui Macron nu au fost însă suficiente, iar patru zile mai târziu, Putin își pune planul în aplicare.

"Nu l-am convins, a invadat Ucraina", afirmă Emmanuel Macron în fata camerei lui Guy Lagache. "M-am gândit că putem găsi prin(...) încredere, printr-o discuţie intelectuală, o cale cu Putin".

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si