"În acest moment, evenimentul nu constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional, care este cel mai înalt nivel de alertă pe care îl poate emite OMS, dar a recunoscut că însăși convocarea comitetului reflectă îngrijorarea tot mai mare cu privire la răspândirea internațională a variolei maimuțelor", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citeste si: Alertă de holeră în România. Specialiștii recomandă consumul apei din surse sigure

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că variola maimuței circulă printre oameni din 2018.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Centrele americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, anunț de ultimă oră despre variola maimuței: ”Nu se mai transmite doar prin contact intim”

Anunț de ultimă oră despre variola maimuței

CDC a făcut un anunț îngrijorător despre modul în care se transmite variola maimuței. Experții au anunțat că există dovezi de transmitere locală a virusului.

Experții au anunțat că virusul  nu se răspândește doar prin contact sexual, ci și prin împărțirea aceleiași lenjerii de pat sau a prosoapelor. 

Citeste si:  Adrian Marinescu, despre variola maimuței. Care sunt categoriile de vârstă care riscă să contacteze mai rapid boala

Variola maimuței nu se transmite doar prin contact sexual

Cei vizați sunt în principal bărbații care au relații sexuale cu bărbați, dar  și femeile sunt infectate,  a declarat joi dr.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si