Ștefan Constantin are 53 de ani și este de profesie lăcătuș. Meseria sa nu mai este căutată ca pe vremuri, așa că a fost nevoit să se reprofileze. Așa a ajuns să lucreze în parcarea din Piața Victoriei.

Oamenii au păreri împărțite

Potrivit planurilor primăriei, în această parcare, domnul Constantin va fi înlocuit de o barieră și un parcometru. Dar speră că tehnologia nu îi va fura pâinea de la gură.

O parte dintre cei care își lasă mașinile în grija lui, sunt mulțumiți de schimbare.

"Fluidizeaza! Poți să plătești cu cardul și e ok."

"Vi se pare că nu fac față taxatorii? Da. De exemplu, eu nu îl găsesc aici la locul faptei ca sa zic așa."

Citeste si: Şoferii amenință mâine cu un protest de amploare. Benzinăriile din toată țara ar putea fi blocate

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În timp ce alții nu o văd cu ochi buni.

"Nu mi se pare normal. Vrem să aducem roboti si sa scapam de oameni."

Citeste si: Un bărbat a fost prins că a înțepat anvelopele de la șapte mașini parcate

Această revoluție a parcărilor vine din cauza faptului că cele 12000 de locuri de parcare au un grad de încasare de doar 20%, deși sunt arhipline.

17.000 de locuri noi de parcare

Acest lucru se întâmplă deoarece unii șoferi nu plătesc taxele sau blocheză trotuarele de vizavi. Compania municipală de parking vrea să creeze alte 17.000 de locuri de parcare, care să fie dotate cu bariere și parcometre.

Georgiana Grimm, reporter Kanal D: "În cazul parcarilor de la bordură, unde nu pot fi montate bariere, șoferii vor fi verifcați dacă au plătit cu ajutorul unor mașini electrice care se vor plimba pe stradă și vor scana din mers numărul de înmatriculare."

Citeste si: Şoferii amenință mâine cu un protest de amploare. Benzinăriile din toată țara ar putea fi blocate

Un parcometru costă 7.300 de euro, iar municipalitatea va cumpăra 300. Vor fi achiziționate și 22 de mașini electrice pentru verificarea șoferilor. Cu tot cu sistemul performant de bariere, costul urcă la 20 de milioane de lei. Aceasta investiție însă, nu îi va lăsa șomeri pe cei căteva sute de taxatori din București.

Citeste si: Un angajat al parcului de distracții din Suceava a fost omorât

În prezent, parcările primpăriei încasează zilnic aprozimativ 19 mii de lei. Aceste schimbări ar urma să aducă la bugetul municipalității un milion de lei pe zi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si