În urma unor interceptări făcute de armata rusă, Zelenski afirmă că Rusia este speriată de forța armatei ucrainene.

Ucraina a devenit membru asociat al programului multilateral special al NATO

”Ucraina a devenit membru asociat al programului multilateral special al NATO privind interoperabilitatea tehnologică. Pentru a o spune mai simplu, este vorba despre standardele Alianţei. Acum, Ucraina nu numai că implementează standardele NATO, dar poate participa şi la dezvoltarea de noi standarde.

Experienţa militarilor noştri, capacităţile instituţiilor ucrainene, potenţialul IT al ţării noastre- toate acestea vor reprezenta acum contribuţia ucraineană la dezvoltarea securităţii colective în Europa”, a transmis preşedintele Urrainei.

Zelenski susține că Rusia a plănuit să distrugă Ucraina într-o săptămână, dar că se află deja în cea de-a 139-a zi de război, fapt ce dovedește forța armatei ucrainene.

Citeste si: Volodimir Zelenski, nou discurs despre gazele din Rusia: ”Rusia nu a jucat niciodată după reguli în sectorul energetic”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Ocupanţii au simţit deja foarte bine ce este artileria modernă şi nu vor avea un spate sigur nicăieri pe teritoriul nostru, pe care l-au ocupat.

Ei au simţit că operaţiunile ofiţerilor noştri de recunoaştere pentru a-şi proteja patria sunt mult mai puternice decât oricare dintre "operaţiunile lor speciale". Soldaţii ruşi- şi ştim acest lucru din interceptările conversaţiilor lor- se tem cu adevărat de forţele noastre armate”, afirmă Zelenski. 

Zelenski susține că Rusia nu are armamentul necesar și că se bazează pe arme sovietice vechi 

Președintele ucrainean a declarat că armata rusă esre lipsită de curaj și că ar trebui să-și recunoască înfrângerea.

Citeste si: VIDEO- Incident șocant la Moscova. Un bărbat s-a stins din viață după ce un copac a căzut peste el pe Bulevardul Ucrainei

”Ne aşteaptă un drum cu adevărat dificil. Din păcate, este imposibil să faci altfel atunci când îţi protejezi casa de un atac terorist. Dar este, de asemenea, clar că ceea ce ne aşteaptă este succesul statului nostru. Ucraina va fi capabilă să se apere singură. Ucraina va fi capabilă să se reconstruiască. Ucraina va fi capabilă să îşi îndeplinească toate obiectivele de politică externă.  Atunci când milioane de oameni muncesc cu sinceritate pentru acest lucru- fiecare la nivelul său- rezultatul va fi inevitabil”, spune Zelenski în final. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si