Faceți cunoștință cu Nicolae Pastor. Are 32 de ani și de un an și jumătate e la cârma satului în care s-a născut.

Primarul este independent

"Am avut un vis de mic copil să candidez pe la 14-15 ani, m-am gândit eu așa că s-ar mai putea face lucruri pe colo și am zis că voi candida la un moment dat și am simțit că oamenii ar fi dispuși la o schimbare."

Ca toți tinerii de la țară, Nicolae a fost trimis de mic de acasă să învețe carte. Asta a și făcut, a terminat facultatea, s-a specializat în managementul afacerilor, dar s-a întors de unde a plecat, hotărât sa aplice acasă ce a învățat în școală.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Satul cu ulițe estivale! Cea mai ieftină plajă o găsim la Călărași

La 7 și jumătate își termină treaba la fermă, se schimbă și merge la primărie. E locul pe care l-a câștigat independent. A reușit să-l detroneze pe fostul primar care era în funcție de la Revoluție. E o adevărată provocare pentru el – e hotărât să facă administratie și nu politică.

În birou, pe o tablă, sunt înșirate problemele pe care le are de rezolvat în sat. Fruntașe pe listă sunt drumurile și canalizarea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Într-un sat de lângă litoral localnicilor le curge apă sărată la robinet de 30 de ani

Tot satul e împânzit de utilaje. Se fac șanțuri, canalizare, se toarnă asfalt. 

În doar un an și jumătate, tânărul edil a inceput renovarea unor poduri de care nimeni nu s-a atins din anii '70. Ne spune că până acum a reușit să reabiliiteze aproape 300 de podețe.

Nu doar drumurile, ci și școlile arată altfel acum. 

Tânărul edil nu se consideră un șef, ci un simplu localnic

Tânărul edil nu se consideră șef sau stăpân al satului, ci un administrator căruia îi place să privească lucrurile de la nivelul unui simplu localnic.

Astfel vede mai bine problemele cu care se confrunta zi de zi comunitatea. Iar ca treaba să meargă așa cum trebuie, Nicolae și-a schimbat o bună parte din echipă. A angajat tineri cu studii superioare, dornici să muncească în interesul comunității.

Citeste si: VIDEO- Asta-i Romania! Tarifele din vara aceasta de pe litoral sunt mult mai mari ca în anii trecuți

"Am încercat să aduc oameni competenți sau dacă n-aveau experiența să stiu macar ca vor avea vointa de a invata sis a invatam impreuna pt ca nici eu nu stiam f multe, dar daca e un spirit tanar si exista ambitie cu siguranta se vor face multe lucruri."

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Când nu e cu animalele, e în primărie, ori pe zecile șantiere din comună. 

Acum are 150 de oi, 25 de vaci și 30 de porci. Treburile sunt foarte bine împărțite în familie. Daca el se ocupă de creșterea și îngrijirea animalelor, părinții se ocupă de procesarea laptelui și cărnii.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Sărăcia le fură vacanța. Ei sunt copiii care văd marea doar la televizor

Nicolae Pastor e hotărât să scoata la lumină zona, ba mai mult să atragă tineri antreprenori care să dezvolte turismul în localitate. Pentru asta are grijă să promoveze locul și să-l arate lumii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si