Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut marţi la 7,16% pe an, faţă de 7,14% în şedinţa precedentă, conform informaţiilor publicate de Banca Naţională a României (BNR). La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era 3,02% pe an.

La începutul lunii iulie ROBOR era la 6,47%

La începutul lunii iulie, ROBOR la 3 luni era la 6,47%, în timp ce la începutul lunii iunie acesta era cotat la 5,99%.

Citeste si: Curs valutar BNR azi, 19 iulie 2022. Evoluția monedei euro și a dolarului

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tot astăzi, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a atins valoarea de 7,32% de la 7,29% luni, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a urcat la 7,42 de la 7,40%.

A crescut și indicele la 6 luni

Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 7,32% pe an, de la 7,29% pe an, iar ROBOR la 12 luni se situează la 7,42% pe an, de la 7,40% luni.

Citeste si: VIDEO| Indicele ROBOR a trecut de 7%. Rate mai mari pentru români

IRCC se situează la 2,65% pe an, calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul I 2022, mai mare faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 1,86%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si