Serviciile Google primesc amenzi uriașe din partea Rusiei. Se pare că marea companie încearcă să nu cenzureze informațiile democratice, în timp ce Kremlinul dorește exact opusul. Astfel că Google a primit amendă de 21,8 miliarde ruble sau aproximativ 387 de milioane de dolari de către un tribunal din Rusia. Motivul ar fi nerespectarea angajamentului de eliminare de conținut pe care autoritățile ruse îl consideră a fi ilegal.

Citește si: Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ordonat trupelor rusești să „intensifice acțiunile” în Ucraina

Serviciile Google sunt încă accesibile în Rusia. Acum au primit amenzi uriașe. În timp ce compania încearcă să ofere acces la informație, Kremlinul își dorește ca populația să fie cât mai puțin informată.

Rușii, nemulțumiți de Google

Google a primit amendă de 21,8 miliarde ruble sau aproximativ 387 de milioane de dolari de către un tribunal din Rusia, pe motiv că a fost nerespectat angajamentul de eliminare de conținut pe care autoritățile ruse îl consideră a fi ilegal.

Citește si: Rusia a atacat o clădire de birouri civile din Ucraina

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De când a început războiul ruso-ucrainean, accesul la informațiile reale, sau nedeformate prin filtrul propagandei, este foarte dificil în Rusia. Oamenii legii încearcă din răsputeri să blocheze orice formă de acces la informații obiective legate de conflictul cu Ucraina.

Compania a fost amendată, prima dată, cu 7,2 miliarde de ruble. Atunci, motivul era că marea companie nu s-a supus efortului rusesc de cenzură, mai exact, blocarea sau eliminarea conținutului.

Mai apoi, filiala din Rusia a fost nevoită să intre în faliment, deoarece contul său bancar din țara lui Putin a fost confiscat, făcând astfel imposibilă plata personalului și a vânzătorilor.

Citește si: Volodimir Zelenski, nou discurs despre gazele din Rusia: ”Rusia nu a jucat niciodată după reguli în sectorul energetic”

Acum, Google poate contesta decizia din tribunal, legat de cea mai recentă amendă, însă acestea sunt doar niște formalității care, la ora actuală, contează prea puțin în Rusia.

Google a mai primit o altă amendă în valoare de 971.000 de dolari. Este vorba de o penalizare, după ce un judecător din SUA cere să i se plătească această sumă uriașă, reprezentând comisioane şi costuri juridice, ca penalizare pentru comportament incorect într-un proces privind confidențialitatea, în instanţa federală din California, scrie presa internațională.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Sancțiunile sunt grave, aşa cum ar trebui să fie, având în vedere conduita greşită gravă a Google”, a

spus Boies într-o declarație prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Citește si: „Nu-i voi lăsa pe ruși să-mi fure viitorul!„ Cu o zi înainte să îmbrace rochia de mireasă, casa Dariei din Vinița a fost distrusă în totalitate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si