Agenția de stat de la Moscova îl citează pe ministrul de Externe al autodeclaratei republici Transnistria, Vitali Ignatiev, care spune că Transnistria își continuă drumul spre anexarea la Rusia.

Citeste si: Rusia extinde lista neagră a țărilor "neprietenoase"

„Vectorul politicii externe a Transnistriei rămâne neschimbat: este independența și aderarea ulterioară la Federația Rusă, care a fost aprobată la referendumul din 2006”, a spus Vitali Ignatiev.

Transnistria, mai multe cereri pentru Duma de stat de la Moscova 

Transnistria își menține cursul către independență cu o eventuală aderare la Rusia, care a fost aprobată la referendumul din 2006, a declarat vineri ministrul de externe al republicii nerecunoscute, Vitali Ignatiev.

„Vectorul politicii externe a Transnistriei" care implică integrarea în Rusia ar fi fost susținut de 98% dintre participanții la plebiscitul din urmă cu 16 ani, conform sursei citate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Rusia și Ucraina semnează la Istanbul un acord privind exportul de cereale prin Marea Neagră

După acel moment, Consiliul Suprem transnistrean a cerut Dumei de Stat, Consiliului Federației și președintelui Rusiei să recunoască republica Transnistria ca stat suveran independent.

Armata rusă de "menținere a păcii", de 30 de ani în regiunea separatistă

TASS amintește că republica nerecunoscută a Transnistriei a fost înființată la 2 septembrie 1990, pe teritoriul Republicii Moldova de pe malul stâng al râului Nistru, locuit preponderent de vorbitori de limbă rusă.

Potrivit agenției ruse, locuitorii din regiune s-au opus acțiunilor politicienilor radicali ai Moldovei, care ar fi urmărit separarea republicii de URSS și unirea cu România.

"Oficialii moldoveni au încercat să rezolve situația cu forța, care a ajuns să provoace peste 1.000 de morți în conflictul care a urmat, în timp ce zeci de mii au fost răniți sau au devenit refugiați", explică organul de propagandă de la Kremlin.

Citeste si: Cât i-a costat pe ruși războiul din Ucraina până în prezent. Au trecut 148 zile de la invazia Rusiei

Războiul a luat sfârșit după ce un acord de pace a fost semnat în iulie 1992 la Moscova, iar "trupele ruse de menținere a păcii" au fost dislocate în zona de conflict.

Potrivit sursei citate, OSCE, Rusia și Ucraina acționează ca mediatori și garanți în discuțiile dintre Tiraspol și Chișinău.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si