Pompierii români fac declarații emoționante după ce au reușit să salveze zeci de gospodării și să evacueze mai mulți localnici din calea dezastrului.

Grecia este mistuită de flăcări

Autoritățile elene au declarat că, pe zi, sunt nevoiți să intervină la aproximativ 70 de incendii, ei fiind ajutați de pompierii trimiși din România.

Lucrurile nu par să se liniștească în Grecia, fiind așteptate temperaturi de peste 40 de grade și în următoarele zile.

Citeste si: Ard pădurile din Slovenia. România a trimis trei aeronave militare pentru stingerea incendiilor

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pompierii s-au luptat o săptămână cu flările din apropierea capitalei Atena:

"Incediul s-a desfășurat pe o suprafață foarte mare. Am avut probleme în special din cauza vitezei vântului care s-a manifestat în ziua aceea cu peste 110 kilometri la oră, astfel s-a favorizat propagarea acest incendiului foarte rapid”, a declarat un pompier român pentru antena3.

Pompierii români fac mărturii emoționante

"Incendiile în această zonă au o altă particularitate, cum spunea colegul meu. Vântul puternic și vegetația uscată în primă fază pitică dar și cu păduri de pin, fac aproape imposibilă localizare a incendiului într-un areal în care să putem să îl controlăm.

Citeste si: Avertizare MAE: Cod roşu şi portocaliu de caniculă în Croaţia

Însă cum spunea colegul meu, colaborarea cu forțele elene cât și colegii mei care au experiența anului trecut m-au ajutat să luăm cele mai bune decizii și să salvăm casele din jur”, a declarat colonelul David Valeriu pentru aceeași sursă.

Pompierii români sunt puși în pericol în fiecare zi, flăcările fiind imprevizibile din cauza vântului puternic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si