Dacă ai auzit de aspiratoarele robot, dar nu ai reușit încă să achiziționezi unul, poate că este momentul potrivit, iar mai jos vei găsi lista cu cele mai bune aspiratoare robot, astfel încât alegerea pe care o faci să nu fie una în necunoștință de cauză.

Ce sunt aspiratoarele robot?

Din ce în ce mai accesibile, aspiratoarele robot devin tot mai de dorit de oameni, acestea fiind prevăzute cu sisteme de navigație avansate și cu o conectivitate și funcții care oferă numeroase posibilități în ceea ce privește personalizarea procesului de curățare a

casei.

Citeste si: Câinele-robot a ajuns în premieră România. Unde poate fi văzut

Recunoscute ca fiind extrem de eficiente, aspiratoarele robot necesită mult mai puțină întreținere și efort decât aspiratoarele clasice, convenționale. Acestea funcționează pe toate tipurile de podea și sunt complet autonome în faza de aspirație. Trebuie doar să-l pornești înainte de a ieși pe ușă, dar și de la distanță, în cazul în care ai uitat, iar casa ta va fi curată atunci când te întorci, fără ca tu să fi făcut măcar vreun efort.

Ce tehnologii folosesc aspiratoarele robot?

Capacitățile pe care le are un aspirator robot sunt impresionante, iar acestea se datorează tehnologiilor care stau la baza realizării lor. Este vorba, printre altele, de echiparea acestora cu un senzor laser pentru ca aspiratorul să poată ține cont de obstacolele care îi pot apărea în cale, de senzori care îl ajută la localizare, senzori care îl ajută să perceapă denivelările sau să se ghideze atunci când se află în apropierea pereților.

De asemenea, acestea sunt echipate și cu senzor de înălțime pentru a ști când să treacă peste praguri sau pe sub obiecte care se află aproape de podea, dar și senzor util pentru a nu cădea în gol – de exemplu, atunci când este vorba de scările de interior.

Citeste si: Cum poți să îți prelungești online certificatul COVID-19 până la sfârşitul anului 2022 pe certificat-covid.gov.ro?

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tehnologia de navigație pe care o folosește un aspirator robot este una specifică. Este vorba despre navigația vizuală, navigația intuitivă, respectiv navigația inteligentă cu laser.

Navigația vizuală se referă la senzorii de proximitate și este eficientă în spațiile mici care nu au scări. Navigația intuitivă se referă la un giroscop care oferă o curățare atentă a suprafețelor – aspiratorul realizează hărți pe care le va folosi ulterior pentru a realiza aceleași sarcini în mod repetitiv.

Ce modele de aspirator robot poți alege pentru o curățenie rapidă și eficientă?

Modelele de aspirator robot din care poți alege pentru a eficienta procesul de curățare sunt numeroase, fiecare dintre acestea fiind prevăzut cu diverse funcții și facilități. Dintre aceste modele, câteva merită atenția celor interesați.

Este vorba, în primul rând, de modelul iRobot Roomba 980, un robot care își face treaba pentru care a fost conceput la cele mai înalte standarde, fiind realizat pe baza unor tehnologii de ultimă generație. Cu toate acestea, există un dezavantaj al acestui model – nu este prevăzut cu funcție de spălare.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Roborock S6 Pure este o alegere pe care o poți face cu încredere, acest robot fiind unul dintre cele mai precise, mai performante, mai eficiente. Este echipat cu mulți senzori, ceea ce face să aibă funcții inteligente numeroase, iar autonomia este extrem de mare – cu o simplă încărcare poate curăța până la 250 de mp.

În topul modelelor de aspiratoare robot se numără și Xiaomi Mi Robot Vacum Mop Cleaner, un robot ieftin, dar extrem de eficient. Capacitatea de colectare a prafului și mizeriei este mare, la fel și puterea de aspirare, iar aplicația mobilă este intuitivă, ceea ce înseamnă că îl poți manevra după cum dorești, beneficiind astfel de toate avantajele pe care le oferă tehnologiile avansate din domeniu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si