Bărbatul de 45 de ani, infectat cu variola maimuței, a decedat luni. Anunțul a venit din partea unui oficial din domeniul sănătății. În Peru sunt înregistrate 300 de cazuri de variola maimuței, iar acesta este primul deces confirmat.

Citeste si: OMS, întâlnire de urgență pentru a discuta pe tema variolei maimuței: „O urgență de sănătate de interes internațional”

Bărbatul a ajuns la spital în stare foarte gravă.

Sănătatea lui era afectată deja după ce a abandonat tratamentul contra HIV. Acesta este al cincilea deces cauzat de variola maimuței, după cele diuă înregistrate în Spania, unul în Brazilia și unul în India.

Citeste si: India a confirmat primul deces cauzat de variola maimuței

India a confirmat luni primul deces cauzat de variola maimuței

Este vorba despre un tânăr de 22 de ani din India, Kerala. Acesta s-a întors recent din Emiratele Arabe Unite și a murit sâmbătă.
Autoritățile au transmis că bărbatul a fost testat pozitiv pentru virus înainte în străinătate.
Rudele tânărului sunt catalogate drept persoane cu ”risc ridicat” și au fost puse în izolare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: OMS, anunț îngrijorător pentru populație: „Există posibilitatea ca variola maimuţei să se instaleze în ţări non-endemice”

Tânărul a avut febră mare, ganglionii limfatici umflați și a fost internat într-un spital privat pe data de 27 iulie.
Cu toate acestea, nu avea erupţii cutanate pe corp şi medicii nu au avut niciun motiv să bănuiască că ar fi avut variola maimuţei, a spus ea.

OMS anunță că variola maimuței se poate instala în țări non-endemice

Există un risc ”real” ca virusul variolei maimuţei (”monkeypox”) să se instaleze în ţări non-endemice, după semnalarea a 1.000 de cazuri, avertizează miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Citeste si: Prima pacientă supusă unui transplant pulmonar în pandemie a murit. Aceasta ar fi încetat să mai ia tratament

”Riscul ca  variola maimuţei  să se instaleze în ţări non-endemice este real, însă acest scenariu poate fi evitat”, a subliniat într-o confernţă de presă directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit News.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si