Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova a declarat marți că SUA aprobă ţintele pentru sistemele americane HIMARS folosite de forţele de la Kiev, potrivit BBC.

Citeste si: Trei persoane au fost ucise într-un bombardament rusesc, în timp ce erau evacuate dintr-un microbuz

Locotenentul general Igor Konașenkov a spus că apelurile interceptate între oficialii ucraineni au dezvăluit legătura cu ordinele venite de la americani.

Ce acuzații aduce Rusia Statelor Unite

Până acum, Rusia a acuzat anterior Washington-ul că a purtat un „război prin intermediari” în Ucraina.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că le-a oferit ucrainenilor „informații detaliate, sensibile la timp, pentru a-i ajuta să înțeleagă amenințările cu care se confruntă și să-și apere țara împotriva agresiunii ruse”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sistemul HIMARS este un sistem de rachete multiplă care poate lansa rachete ghidate de precizie către ținte la o distanță de până la 70 km- mult mai departe decât artileria pe care o avea anterior Ucraina.

Citeste si: Vladimir Putin a semnat o nouă doctrină navală pentru Rusia

De asemenea, se crede că sistemele HIMARS sunt mai precise decât echivalentele lor rusești.

Acuzații fără precedent de la Moscova

„Administrația Biden este direct responsabilă pentru toate atacurile cu rachete aprobate de Kiev asupra zonelor rezidențiale și a infrastructurii civile din așezările din Donbas și din alte regiuni care au provocat morți în masă ale civililor”, a acuzat Igor Konașenkov.

Citeste si: Zelenski cere evacuarea regiunii Doneţk. "Teroarea e arma principală a Rusiei în această fază a războiului"

În aprilie, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a declarat că decizia preşedintelui SUA Joe Biden de a oferi Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari înseamnă că "NATO, în esenţă, este angajat într-un război cu Rusia printr-un delegat şi înarmează acel delegat".

"Războiul înseamnă război", a avertizat acesta. De-a lungul conflictului din Ucraina, Rusia a fost acuată de numeroase crime de război şi crime împotriva umanităţii.

Săptămâna trecută, Rusia a acuzat Moscova de bombardarea unei închisori în regiune separatistă Doneţk pentru a ascunde acuzaţiile de tortură.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si