Fostul președinte al PNL Florin Cîțu amintește că supraimpozitarea muncii part-time a fost o măsură mai veche a PSD, pe care fostul premier a eliminat-o la un moment dat. 

Citeste si: VIDEO- În urma modificării Codului Fiscal privind angajații part-time, firmele spun că vor face concedieri

"Peste 100 000 de persoane au rămas fără un loc de muncă după ce a fost reintrodusă supraimpozitarea contractelor part-time.

Efect previzibil despre care am avertizat", a scris Cîțu pe pagina sa de Facebook.

"Acesta este și motivul pentru care alături de colegii liberali am eliminat în 2020 supraimpozitarea contractelor part-time introdusă de guvernele PSD", mai spune Florin Cîțu.

Florin Cîțu cere urgent eliminarea noii taxe

Fostul premier a fost înlăturat în ultimul an din toate pozițiile deținute- șef al liberalilor, prim-ministru, președinte al Senatului. 

Flori Cîțu s-a exprimat critic în ultimele luni cu privire la diverse măsuri ale guvernării PNL-PSD.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Un nou val de scumpiri de la 1 august

Acum fostul președinte liberal cere renunțarea la suprataxa pe munca part-time:

"Având în vedere aceste date cred că guvernul trebuie să elimine această taxa urgent. Nu mai este nevoie de alte analize, datele arată că am avut dreptate", scrie Cîțu.

Citeste si: Cea mai controversată modificare fiscală care intră în vigoare la 1 august

Prin modificarea fiscală intrată în vigoare la 1 august, angajatorii care au salariați cu contracte part-time trebuie să plătească taxe ca și cum regimul lor de muncă ar fi full-time. 

Angajații, obligați să declare ce contracte part-time au

De la măsura de suprataxare la contractele part-time, readusă în peisajul fiscal prin OG nr. 16/2022, care se va aplica din 1 august 2022, sunt excluse situațiile când angajatul cumulează, din mai multe contracte, lunar, valoarea salariului minim.

În anii trecuţi, când măsura s-a mai aplicat, angajații erau nevoiți să dea o declarație pe propria răspundere în acest sens.

De data aceasta, angajații vor fi puși să spună dacă mai lucrează și în altă parte, astfel încât excepția de la suprataxare să nu se aplice în cazul lor, potrivit Avocatnet.ro.

În următoarele două săptămâni ar trebui clarificată situația contractelor part-time, atât în privința modului în care se va aplica excepția prevăzută de art. 146 alin (57) lit. e) – (cumulul de contracte cu timp parțial cu venituri peste nivelul salariului minim), cât și în privința sustenabilității contractelor cu timp parțial care nu se încadrează în excepții din punct de vedere financiar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si