Agresorul din Argeș  și-ar fi măcelărit familia cu ciocanul, ulterior a încercat să fugă și să se sinucidă. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă.

Criminalul și-a ucis sora, fratele, nepoata în vârstă de 5 ani și părinții. Agresorul nu a precizat până acum motivul crimei, dar și-a recunoscut faptele.

Ce au declarat psihologii despre crima înfricoșătoare din Bascov?

Bărbatul care și-a ucis întreaga familie, pe numele său, Viorel, a încercat să se sinucidă într-o pădure, în carea fugit imediat după ce a comis crima. Ulterior, polițiștii l-au găsit plin de sânge, după ce acesta s-a înjunghiat singur în gât. Autoritățile nu au putut preciza încă în ce măsură bolile psihice l-au determinat pe acesta să-și ucidă familia.

Medicul șef legist al Serviciului Județean de Medicină Legală Argeș, Dan Manu, a afirmat că bărbatul care a comis crimele avea probleme de natură psihică. Acesta se afla în evidența unui medic psihiatru din Pitești, care i-a prescris și tratamentul.

Ce spun psihologii despre cumplita crimă din Bascov?

Ce spun psihologii despre cumplita crimă din Bascov?

[Sursa foto: PixaBay]

„S-a folosit ca modalitate de agresiune din partea autorului corpuri contondente, deci mai exact pietre de diferite dimensiuni, și obiecte tăietoare despicătoare. Fiecare victimă este într-un loc diferit, cu excepția mamei și a fetiței. (…) Eu cred că toți cinci au fost surprinși și cred că evenimentele au avut loc spre seară târziu, până spre dimineață.

Au fost găsiți în camere, toți erau, și e dramatic. Vă spun că este deosebit și mie îmi este foarte greu să vă vorbesc”, a mai precizat medicul legist, conform Antena 3.

Citeste si: EXCLUSIV| Șoferița din Iași care a omorât patru muncitori spune că nu a fost la fața locului când s-a petrecut accidentul și i se pare amuzant ce se zice despre ea

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Psihologul Radu Leca a mai spus că ceea ce s-a întâmplat la Bascov se poate repeta oricând în România dacă persoanele bolnave psihic nu vor fi monitorizate și nu vor primi ajutor de specialitate. 

Medicul psiholog Radu Leca a mai vorbit la Realitatea PLUS, despre pericolul foarte mare pe care îl reprezintă persoanele cu probleme psihice care nu sunt verificate de medicii de specialitate pentru că familiile nu sunt de acord cu internarea lor.

Psihologul Radu Leca a avertizat că gestul cumplit al bărbatului din Bascov a venit din dorința de răzbunare.

Citeste si: Noi detalii în cazul crimei de la Iași! Copilul de 8 ani nu ştie că Alina e moartă

„Da, pentru că declarația este foarte clară. Răzbunarea vine din boală”, a afirmat medicul psiholog.

Criminalul și-a ucis întreaga familie

Psihologul Radu Leca a menționat că  bolnavii psihici  au nevoie să urmeze un tratament permanent, deorece reprezintă un pericol pentru ei, dar și pentru membri familiei.

„Pericolul este foarte mare, este uriaș. Nu conteaza tratamentul urmat, contează ce urmează după tratament. Iar bolile psihice grave nu se tratează 30 de zile, nici 60, nici 90, ci o viață”, a

mai adăugat Radu Leca.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Crimă terifiantă la Giurgiu: o bătrână paralizată a fost ucisă de nora sa

De asemenea, psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu a fost întrebat de jurnaliști dacă crede că cineva l-ar fi putut opri pe criminal. Psihologul a declarat pentru un post de televiziune, că într-un moment de criză, criminalii au extrem de multă adrenalină în corp și nimeni nu le poate face față, deoarece sunt foarte violenți.

Sora criminalului era asistentă la Spitalul Militar din Pitești, iar soțul, cel care i-a găsit fără suflare, a fost și el medic la Spitalul Militar și se pensionase în urmă cu doar două luni.

Citeste si: Noi detalii despre masacrul din Argeș. "Victimele nu au fost înjunghiate"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si