Președintele chinez Xi Jinping și Vladimir Putin intenționează să participe la summit-ul Grupului celor 20 de la Bali în noiembrie, a declarat președintele indonezian Joko Widodo.

Citeste si: Cum arată armele Rusiei cu care s-a lăudat Putin la show-ul militar de la Moscova- FOTO

"Va veni Xi Jinping. Președintele Putin mi-a spus și el că va veni", a

declarat Widodo, pentru Bloomberg News.

Aceasta este prima confirmare că ambii lideri vor participa la summit, potrivit BBC News.

Primul summit global după invazia Rusiei în Ucraina

Va fi primul summit global de la invadarea Ucrainei de către Rusia și de la tensiunile crescute din Taiwan.

De asemenea, ar fi pentru prima dată când Xi Jinping părăsește China din ianuarie 2020, când țara și-a închis granițele la începutul pandemiei de Covid. De atunci, liderul chinez a părăsit continentul doar pentru a marca cea de-a 25-a aniversare de la întoarcerea Hong Kong-ului în China, pe 1 iulie a acestui an.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: China trimite trupe în Rusia

Summit-ul din noiembrie ar putea avea avea un rol crucial pe scena politică internațională, având în vedere că se așteaptă să participe și președintele american Joe Biden.

Potrivit BBC, nu este clar dacă Joe Biden se va întâlni cu Vladimir Putin. Dar rapoartele de presă au sugerat posibilitatea unei întâlniri față în față între Biden și președintele Chinei în curând, chiar înaintea summit-ului din Bali.

Vladimir Putin, atac la adresa Statelor Unite

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat marți SUA că prelungesc războiul din Ucraina, ca parte a ceea ce el a descris ca eforturi ale Washingtonului de a-și menține hegemonia globală.

Liderul rus Vladimir Putin spune că Washingtonul „folosește poporul Ucrainei ca și carne de tun”.

Putin a acuzat SUA  pentru că au furnizat arme Kievului.

Citeste si:  Vladimir Putin: "Vom elibera regiunea Donbas pas cu pas". Rusia dă arme tuturor aliaților săi

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Situația din Ucraina arată că Statele Unite încearcă să prelungească acest conflict…”, a declarat marți președintele rus, în cadrul ceremoniei de deschidere a conferinței de securitate de la Moscova.

„Au nevoie de conflicte pentru a-și păstra hegemonia”, a adăugat președintele rus.

Putin și Xi Jinping, cea mai controversată întâlnire din istorie

Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său chinez Xi Jinping la 4 februarie 2022, înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice și cu 20 de zile înainte de ordinul de începere a invaziei militare ruse în Ucraina.

Un raport al serviciilor secrete occidentale a indicat că oficialii chinezi, la începutul lunii februarie, au cerut oficialilor ruși înalți să aștepte până la încheierea Jocurilor Olimpice de la Beijing înainte de a începe o invazie în Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si